Close
Mostantól elektromos bogárhátúval is találkozhatunk az utakon

Mostantól elektromos bogárhátúval is találkozhatunk az utakon

Egy újabb klasszikus autó kapott időszerű és trendi ráncfelvarrást, már ami a motorházon belüli világot illeti. A Volkswagen talán legkultikusabb modellje, a Bogár is átesett a modernizáción, de ezt aligha bánjuk.

A Volkswagen Csoport a Renningenben működő eClassics műhellyel együttműködve készítette el az e-Beetle-t, vagyis az eredeti Bogár villanymotoros verzióját.

Az átalakítás során nem csupán a motorházba nyúltak bele, hanem szinte teljesen felújították a prototípust: a kabrió alvázát és fékrendszerét is megerősítették. A 82 lóerős villanymotort a hátsó tengelyre helyezték, ezért az eKäfer néven guruló járgány hátuljában egy hasznos kis csomagtérbe pakolhatunk.

Minden idők egyik legtöbb darabszámban értékesített autójának elektromos változatába az e-Up!-tól érkezik a technológia, amely egy 60 kW teljesítményű villanymotort jelent. A 36,8 kWh kapacitású akkumulátorral egy töltéssel kétszáz kilométert lehet megtenni, és ha tövig nyomjuk a pedált, maximum 150 km/h csúcssebességet érhetünk el vele.

A töltés a jobb hátsó lámpatest felpattintásával történik, alatta található a bemenet. Gyorstöltéssel bő egy óra alatt már menetkész állapotot kapunk.

Gyorsulási rekordot nem ezzel a kocsival döntünk majd, az 1,3 tonnás hobbiautó négy másodperc alatt éri el az 50 km/h-t.

Az átalakítást végző műhely egyébként hamarosan további autókat változtat át elektromossá, a tervek szerint például egy Porsche 356-ost.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: greencarreports.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom