Close
Mostantól elektromos bogárhátúval is találkozhatunk az utakon

Mostantól elektromos bogárhátúval is találkozhatunk az utakon

Egy újabb klasszikus autó kapott időszerű és trendi ráncfelvarrást, már ami a motorházon belüli világot illeti. A Volkswagen talán legkultikusabb modellje, a Bogár is átesett a modernizáción, de ezt aligha bánjuk.

A Volkswagen Csoport a Renningenben működő eClassics műhellyel együttműködve készítette el az e-Beetle-t, vagyis az eredeti Bogár villanymotoros verzióját.

Az átalakítás során nem csupán a motorházba nyúltak bele, hanem szinte teljesen felújították a prototípust: a kabrió alvázát és fékrendszerét is megerősítették. A 82 lóerős villanymotort a hátsó tengelyre helyezték, ezért az eKäfer néven guruló járgány hátuljában egy hasznos kis csomagtérbe pakolhatunk.

Minden idők egyik legtöbb darabszámban értékesített autójának elektromos változatába az e-Up!-tól érkezik a technológia, amely egy 60 kW teljesítményű villanymotort jelent. A 36,8 kWh kapacitású akkumulátorral egy töltéssel kétszáz kilométert lehet megtenni, és ha tövig nyomjuk a pedált, maximum 150 km/h csúcssebességet érhetünk el vele.

A töltés a jobb hátsó lámpatest felpattintásával történik, alatta található a bemenet. Gyorstöltéssel bő egy óra alatt már menetkész állapotot kapunk.

Gyorsulási rekordot nem ezzel a kocsival döntünk majd, az 1,3 tonnás hobbiautó négy másodperc alatt éri el az 50 km/h-t.

Az átalakítást végző műhely egyébként hamarosan további autókat változtat át elektromossá, a tervek szerint például egy Porsche 356-ost.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: greencarreports.com)

eKäfer | villanymotoros | vw | autó | eClassics

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram