A későn kelők és az egész nap reggelizők álmodni sem tudnának jobbat egy sokfogásos brunchnál. Szerencsére a fővárosban egyre több olyan bisztró található, ahová a garantált gasztronómiai élmények miatt érdemes betérni.
Az angol breakfast és a lunch, vagyis a reggeli és az ebéd szavak összeolvadásából létrejött brunch a 19. század végén indult hóditó útjára. Felvonultat mindent, amire csak vágyhatunk a délelőtti órákban: péksüteményeket, lekvárokat, krémeket, melegszendvicseket, angol reggeliket, és az egyre divatosabb smoothie-kat is tartalmazza menüsora.
A lényeg, hogy az asztal roskadozzon a finomabbnál finomabb falatoktól, hogy mindenből ehessünk egy keveset.
Az utóbbi néhány évben Budapesten is egyre több olyan hely nyílt, amely valóban pazar brunchokat kínál – ezek közül mutatunk be ezúttal hármat.
Á la Maison
A Nádor utcában található bisztró ízig-vérig családi vállalkozásként indult, hogy izgalmas villásreggeliket vonultasson fel a világ minden tájáról. Igazán hangulatos, otthonos körülmények között fogyaszthatjuk el az édes és a sós finomságokat a nap bármelyik szakában.
Kihagyhatatlannak számít a reggelik királya, az Eggs Benedict, a tökéletes angol muffin és az avokádós pirítós is.
Franziska
Ha igazán tápláló, egészséges, gazdag színvilágú és elképesztő ízű reggelire vágyunk, irány a Franziska, ahol gondosan válogatott alapanyagokból készült fogásokat kínálnak.
Csordultig tölthetjük magunkat vitaminnal és energiával, ha belekóstolunk a különleges turmixaikba, vagy ha teszteljük valamelyik speciality kávéjukat.
Mindemellé választhatunk tojásos villásreggeliket, superfoodsokat, desszerteket és olyan gyümölcstálat is, amiből falatozva a fél délelőttöt szívesen eltöltenénk itt.
Törökméz
A Gül Baba közelében található Törökméz a vénasszonyok nyara kihagyhatatlan reggelizőhelye, mivel különleges terasza még magasabb szintre emeli mindazt, amit eddig a reggelikről gondoltunk.
Egyedülálló étel és ital-választékuk miatt akkor járunk a legjobban, ha minél többet rendelünk az étlapról, így nem fordulhat elő, hogy ne kóstoljunk bele a francia péksüteményeikbe, a színes vitaminturmixaikba, a friss alapanyagokból készült salátáikba, vagy éppen a chorizós omlettjükbe.
Ha viszont egy igazán tartalmas, már-már ebéddel felérő fogást keresünk, akkor a juhtúrós sztrapacska mellett érdemes döntenünk, amihez olyan bacon chipset készítenek, amit aztán otthon újra és újra megpróbálunk majd reprodukálni.
Ez is érdekelhet:
brunch | À la Maison | budapest | reggeli | nagy sztori | villásreggeli
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!