Close
Itt találod meg a legfinomabb sajtokat

Itt találod meg a legfinomabb sajtokat

Az elmúlt néhány évben szabályos kultusza alakult ki a kézműves sajtoknak, melyek rajongói a fél várost képesek bejárni azért, hogy a legjobb minőségű termékekhez juthassanak hozzá. Összeállításunkban három fővárosi sajtlelőhelyet mutatunk be, ahol olyan széles választékkal találkozhatunk, hogy garantáltan sajtkülönlegességekkel megrakott textilszatyorral térünk ki onnan.

Zsendice

A Hold utcai piacon található Zsendice célja, hogy bebizonyítsa: a jó sajtokért nem kell Franciaországig menni, hiszen a Bükki Sajt termékei is felveszik a versenyt a nemzetközi kínálattal.

Ettől függetlenül a legjobb külföldi termékek is megtalálhatók kínálatukban, egy igazán színes kóstolótálat tudunk összeválogatni szakértői segítséggel.

Chez Sennerei

A Máriaremetei úton található kisboltban kifejezetten rétiszéna-tejből, azaz Heumilchből készült sajtokat árusítanak, amelyek esszenciálisan jelenítik meg mindazt, amit a tejtermelés legősibb, fenntartható formája jelent.

A kínálatban számos szezonális termék kapható, időről időre érdemes benézni az újdonságokra vadászva.

Abszolút aktualitás jelenleg a diós sajt, amelyben a dió édes, gyümölcsös, kicsit fanyar íze tökéletes harmóniába lép a több hónapig érlelt sajttal.

Ínyencbutik

A Lehel csarnokban található Ínyencbutik közel húsz éve szolgálja ki a nemzetközi sajtimádókat. Kínálatában tradicionális import termékek jelennek meg, közülük messze kiemelkednek a francia, holland és német sajtkülönlegességek.

Hetente változó kínálattal várják a vásárlókat, a legújabb kuriózumok között dióval rétegezett sajttorta és Fourm D’Ambert kéksajt is megtalálható.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: az üzletek Facebook-oldala)

francia | budapest | holland | legjobb | alpesi

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom