Close
Itt találod meg a legfinomabb sajtokat

Itt találod meg a legfinomabb sajtokat

Az elmúlt néhány évben szabályos kultusza alakult ki a kézműves sajtoknak, melyek rajongói a fél várost képesek bejárni azért, hogy a legjobb minőségű termékekhez juthassanak hozzá. Összeállításunkban három fővárosi sajtlelőhelyet mutatunk be, ahol olyan széles választékkal találkozhatunk, hogy garantáltan sajtkülönlegességekkel megrakott textilszatyorral térünk ki onnan.

Zsendice

A Hold utcai piacon található Zsendice célja, hogy bebizonyítsa: a jó sajtokért nem kell Franciaországig menni, hiszen a Bükki Sajt termékei is felveszik a versenyt a nemzetközi kínálattal.

Ettől függetlenül a legjobb külföldi termékek is megtalálhatók kínálatukban, egy igazán színes kóstolótálat tudunk összeválogatni szakértői segítséggel.

Chez Sennerei

A Máriaremetei úton található kisboltban kifejezetten rétiszéna-tejből, azaz Heumilchből készült sajtokat árusítanak, amelyek esszenciálisan jelenítik meg mindazt, amit a tejtermelés legősibb, fenntartható formája jelent.

A kínálatban számos szezonális termék kapható, időről időre érdemes benézni az újdonságokra vadászva.

Abszolút aktualitás jelenleg a diós sajt, amelyben a dió édes, gyümölcsös, kicsit fanyar íze tökéletes harmóniába lép a több hónapig érlelt sajttal.

Ínyencbutik

A Lehel csarnokban található Ínyencbutik közel húsz éve szolgálja ki a nemzetközi sajtimádókat. Kínálatában tradicionális import termékek jelennek meg, közülük messze kiemelkednek a francia, holland és német sajtkülönlegességek.

Hetente változó kínálattal várják a vásárlókat, a legújabb kuriózumok között dióval rétegezett sajttorta és Fourm D’Ambert kéksajt is megtalálható.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: az üzletek Facebook-oldala)

gasztronómia | sajtok | legjobb | sajtválogatás | alpesi

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram