Az IWC támogatásával hamarosan világ körüli útra indulhat ez a világháborús brit vadászgép

Az IWC Schaffhausen és a Boultbee Flight Academy közös projektje fontos mérföldkőhöz érkezett. Egy 1943-as Supermarine Spitfire típusú vadászrepülőgéppel hódíthatják meg az eget idén augusztusban.

A gép felújítása óriási munkával járt. Egy tizenöt mérnökből álló csapat két éven át dolgozott azért, hogy most végre büszkén mutathassák be a makulátlan állapotú Silver Spitfire-t. Ez idő alatt több tízezer alkatrészt kellett ellenőrizniük, adott esetben megjavítaniuk vagy pótolniuk. Hogy mást ne mondjunk, több mint 20 ezer apró szegecs található egy ilyen repülőgépen, amelyeket szintén meg kellett vizsgálni és tisztítani.

A második világháborús vadászrepülőt minél inkább az eredeti állapotába akarták visszaállítani, de azért elvégeztek néhány fontos fejlesztést, hogy a tervezett világ körüli út minél zökkenőmentesebb legyen vele.

Korábban soha senki nem vállalkozott még rá, hogy a legendás brit géppel nekivágjon egy 43 ezer kilométeres túrának.

Idén augusztusban két brit pilóta, a Boultbee Flight Academy alapítói megpróbálkoznak vele, útjuk során legalább harminc országot érintenek majd. A tesztrepülések már el is kezdődtek.

A projekt főtámogatója az IWC, ez pedig aligha lehet meglepő.

A márka neve már hosszú évtizedekkel ezelőtt összeforrt a repüléssel, hiszen 1936-ban mutatták be az első speciálisan pilótáknak készült karórát.

Nem sokkal később, 1949-ben a Brit Királyi Légierő is egy IWC-modellt, a Mark XI-et választotta hivatalos pilótaórájának. Arról nem is beszélve, hogy 2003 óta saját Spitfire-kollekcióval is rendelkeznek.

Ez is érdekelhet:

Öt emlékezetes luxusóra–autómárka kooperáció

Mi születhet abból, ha a dizájnt az autógyártóra, a megalkotást az óragyártóra bízzák? Megmutatjuk!

(Képek: IWC)

világ körüli | iwc | repülőgép | utazás | világháborús

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom