Ezeket érdemes tudniuk most az Izlandra készülőknek

Miután a múlt héten harmadszor is kitört a Reykjanes-félszigeten, Grindavík városától északra található vulkán, sokan kíváncsiak lehetnek, hogy mennyire biztonságos és ajánlott most Izlandra utazni.

Bár a legutóbbi kitörés nem érintette közvetlenül Grindavík halászfaluját, a láva súlyos károkat okozott a vízvezetékekben, több mint húszezer ember vízellátását ellehetetlenítve.

Ugyanakkor a Konzuli Szolgálat nem adott ki utazási figyelmeztetést, Izland továbbra is a megszokott IV-es kategóriájú biztonsági besorolás alá tartozik, és "közbiztonsági helyzete, biztonsági kockázatai, általános szabályrendszere, jellemző viszonyai, közszolgáltatásai hasonlóak a Magyarországon megszokotthoz."

Izland saját, biztonságos utazásról szóló oldalán azt kérik a turistáktól, hogy legyenek óvatosak, és ne álljanak meg a Reykjavík és Keflavík közötti 41-es úton fényképeket készíteni a kitörésről.

Mint írják, Grindavík városa, a környék és a környéken lévő utak továbbra is zárva maradnak az újabb kitörésekkel kapcsolatos veszélyek miatt. A területen túrázni tilos, és fontos, hogy a turisták is betartsák a hatósági előírásokat, lezárásokat és maradjanak távol a területtől.

A Kék Lagúna ugyanakkor jelenleg zárva tart, február 14-én vizsgálják felül újra a helyzetet, és ekkor döntenek a továbbiakról.

Az Izlandra induló és onnan érkező járatok a szokásos menetrend szerint közlekednek, a fővárost és Izland többi részét nem érintik a kitörések.

Egészen áprilisig jó esélyünk van arra Izlandon, hogy megpillantsuk a sarki fényt, addig is egy magyar fotós bámulatos képeivel hangolódhatunk az északi tájakra.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

utazás | izland | biztonság | vulkán | vulkánkitörés

FOLYTASD EZZEL

Ide éri meg most elutazni, ezek a legolcsóbb európai városok

Ezért vannak apró lyukak a repülőgép ablakain

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom