Tuti tippek a karácsonyról megmaradt étel felhasználására Jamie Olivertől

Bár a karácsonyi lakomák véget értek, a legtöbb hűtő roskadozik a megmaradt ételektől. Jamie Oliver néhány egyszerű trükkjével azonban kihozhatjuk belőlük a legtöbbet.

Az ünnepek után sok hűtőszekrény tele van karácsonyi maradékokkal – legyen szó pulykahúsról, főtt sonka, sült zöldségekről, valamilyen mártásról, vagy kissé kiszáradt süteményről. Kár is lenne ezekből bármit is veszni hagyni, hiszen remek újragondolt ételeket készíthetünk belőlük.

Rizottó

A megmarad pulykasültet, krémes mártást, egy kevés proseccót vagy fehérbort és a köretnek kínált rizst is felhasználhatjuk egy könnyű, mégis tartalmas rizottóhoz, ami tökéletes választás lehet a karácsonyi trakták után.

Húsos szendvics

Egy jókora baguette vagy egy formás buci, némi puhára főtt vagy sült hús, ízes mártás, friss saláta, roppanós csemegeuborka és házi készítésű barbecue szósz került a maradékmentő szendvicsbe, ami ideális vacsorára vagy egy gyors ebédre is.

Tizenöt perces quesadilla

Csupán néhány hozzávaló és negyed óra kell ahhoz, hogy az asztalra kerüljön Jamie Oliver karácsonyi quesadillája, amibe maradék sajt, sülthús és áfonyaszósz kerül. Állítólag tökéletes választás másnaposság esetére is.

Karácsonyi quiche

A sütőben sült tojáslepénnyel nincs kárba veszett étel, hiszen gyakorlatilag bármi belekerülhet. Mehet az elkevert tojásba sült zöldség, felkockázott hús, sajt és gomba is, képzeletünknek csak a hűtőszekrényünk tartalma szabhat határt.

Sütimentés két trükkel

A megkeményedett mézeskalácsokból készíthetünk egy könnyed tiramisut, a kiszáradt bejglit pedig öntsük nyakon krémes vaníliasodóval, hogy egy egészen új, pohárdesszertként születhessen újjá.

(Forrás: Jamie Oliver, fotók: Getty)

maradék | recept | tippek | karácsony | jamie oliver

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom