Ez a hideg és forró változatban is elkészíthető, fűszeres ital lesz a január sztárja

A Penicillin koktél egyszerre fűszeres és édes, amiből tényleg nem hiányzik egyetlen csepp alkohol sem.

Egy alkoholmentes koktél akkor jó, ha a szesz hiányát erős ízekkel, teltebb, testesebb aromákkal kompenzáljuk. Jó megoldás lehet a kókuszkrém, a tojás, vagy a gyömbéres-mézes szirup is. Ez utóbbi csodásan párosítható számos további alkotóelemmel,

gyakorlatilag bármilyen alkoholmentes párlattal, hogy egy zseniális ital kerekedjen belőle.

Hozzávalók:
  • 60 milliliter alkoholmentes párlat
  • 25 milliliter citromlé
  • 25 milliliter gyömbér-mézes szirup
Hidegen:

Az összes hozzávalót egy jéggel megpakolt shakerbe tesszük, hat-nyolc másodpercig erősen rázzuk, majd pohárba töltjük. Citromhéjjal vagy egy darab kandírozott gyömbérrel díszítjük.

Melegen:

Egy írkávés pohárba forró vizet öntünk, hogy átmelegítsük. Körülbelül harminc másodperc elteltével kiöntjük a vizet és egyszerűen a pohárba töltjük az összes hozzávalót. Felöntjük nagyjából két deciliter forró vízzel, fahéjas, szegfűszeges citromkarikával díszítjük.

Szívesen kóstolnál más alkoholmentes koktélt is? Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek tippeket találsz.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty)

alkoholmentes | recept | koktél | ital | tipp | mocktail

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom