Nyüzsgő városok, lenyűgöző tájak és világhírű popkultúra: újabb hely hirdetett távmunkás vízumot

Negyvenkilenc ország, köztük az EU-tagállamok állampolgárai legfeljebb hat hónapig tartózkodhatnak az országban.

Japán gazdaságát és nemzetközi versenyképességét a népesség elöregedése veszélyezteti, ezért az ország egyre inkább nyitna a külföldiek felé annak reményében, hogy segítenek javítani ezen a helyzeten. A japán munkaügyi minisztérium szerint jelenleg több mint kétmillió külföldi állampolgár dolgozik az országban, ami soha nem látott mennyiség.

Az új vízumot negyvenkilenc ország állampolgárai igényelhetik, köztük azon nemzetekéi, amelyek adózási egyezményt kötöttek Japánnal vagy vízummentességet élveznek. Európából az uniós országokon kívül Örményország, Fehéroroszország, Grúzia, Izland, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Észak-Macedónia, Norvégia, Szerbia, Svájc, Svájc, Törökország és Nagy-Britannia polgárai kérelmezhetik, Európán kívül pedig az ausztrálok, a dél-koreaiak, a szingapúriak és az amerikaiak is pályázhatnak.

A vízum a magasan képzett szakembereket célozza mg, különösen az informatikai területen dolgozókat. "Meghatározott tevékenységekre" adják, és egyaránt kérhetik azok, akik Japánon kívüli vállalatoknak dolgoznak, vagy külföldi ügyfeleknek szabadúszóként. Ez várhatóan a tengerentúli hirdetőktől bevételt szerző YouTuberekre is vonatkozik majd.

A pályázóknak legalább tízmillió japán jennek (62 672 eurónak, körülbelül 24 millió forintnak) megfelelő éves jövedelemmel és magán-egészségbiztosítással is rendelkezniük kell.

A vízum birtokosai legfeljebb hat hónapig tartózkodhatnak az országban, kétszer annyi ideig, mint a vízummentesen, rövid távra érkező látogatók. A vízumot csak hat hónappal az ország elhagyása után lehet megújítani, a meghosszabbítására nincs lehetőség. A vízumkérelmezőt gyermekei és házastársai is elkísérhetik, ha nekik is van magán-egészségbiztosításuk.

A kérelmezők azonban nem lesznek jogosultak tartózkodási engedélyre, és nem bérelhetnek hosszú távú szállást. A vízumjavaslatot még lehet véleményezni, mielőtt várhatóan március végén bevezetik.

A világ egyik legolcsóbb úti célján ennél kedvezőbb feltételek várják a nomádokat, ebben a csodás karibi paradicsomban pedig akár hosszabb időt is eltölthetünk.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

 

távmunka | digitális nomád | japán | vízum

FOLYTASD EZZEL

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Mégsem vezetik be a világ legszigorúbb dohánytilalmát

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom