Van, ahol olcsóbban vonatozhatunk, ha nem ragaszkodunk az úti célhoz

A meglepetésutazások népszerűsége töretlen.

A nyugat-japán vasúttársaságnál ötezer jenért (tizenötezer forintért) olyan vonatjegyet lehet vásárolni, ahol az úti célt véletlenszerűen dönti el a gép. A lehetőségek száma ugyanakkor viszonylag szűk, a retúrjegy hét lehetséges végállomásra szól, és a célállomástól függően 45-83 százalékot lehet spórolni az áron.

A jegyekre szeptember végéig lehet benyújtani az igényeket, de máris nagy a kereslet irántuk. Mint a vasúttársaság elmondta,

azt szeretnék, ha az emberek élveznék az ajánlat játékszerűségét, miközben kihasználják a kedvezményt.

A kelet-japán vasúttársaság szintén szeretne bevezetni hasonló ajánlatot, csak decemberre. A csomagokat hatezer jent (tizennyolcezer forintot) érő utazási pontokkal lehet megvásárolni, és a jelentkezőknek az utazásuk dátumát, valamint induló állomását kell megadniuk, amire a társaság négy lehetséges úti célt kínál fel a negyvenhétből. Ha az utazó elfogadja az ajánlatot, jelentkezhet a kirándulásra, amelynek a célállomása a négy közül az egyik, véletlenszerűen választott úti cél lesz.

A vasúttársaság a japán légitársaságok példáját követi, amelyek már 2016 óta kínálnak véletlenszerű utakat. A pionír a Japan Airlines volt, amelynél pontokért cserébe lehett random utazásokat kapni. Masami Morishita, a Tokiói Egyetem utazási trendekre szakosodott professzora szerint

sok ember nehezen tudja eldönteni, hová is menjen,

nekik különösen vonzóak lehetnek az olyan ajánlatok, ahol ezt a terhet leveszik a vállukról.

Aki Japánban vonatozna, annak igazi luxusopciói is vannak,  ha pedig Európából indulnánk kötött pályán a távol-keleti országba, nos, ez sem lehetetlen.

(Forrás: The Japan Times, képek: Unsplash)

vasút | japán | utazás | véletlenszerű | úti cél

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Különleges programok a Balatonnál decemberben! Kattints a részletekért!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom