Hanghullámok ihlette terembe járhatnak koncertre a jekatyerinburgiak

A világ városait már számos kivételes épülettel megtámogató Zaha Hadid Architects (ZHA) általában nem elégszik meg azzal, hogy biztonsági játékot játsszon. A tézis ismét bebizonyosodott: ezúttal az oroszországi Jekatyerinburgot kápráztatja el egy olyan koncertterem építésével, melyet – nem tévedés – hanghullámok ihlettek.

Egyelőre még csupán látványterveken csodálhatjuk meg Oroszország egyik legfontosabb városának majdani kulturális központját, a Szverdlovszki Filharmónia koncerttermet. Ide költözik be Jekatyerinburg egyik ismert és kedvelt exportcikke, az Uráli Filharmonikusok zenekara, amely egyre növekvő népszerűsége miatt már régen kinőtte 1936 óta használatban lévő otthonát.

Az ezerhatszáz főt befogadni képes nagyterem, valamint a négyszáz férőhelyes kamaraterem az Urál hegység lábánál épül fel.

Nemcsak a központ látványa, hanem az akusztikája is egyedülálló élménnyel csalogat majd, köszönhetően az inspirációként használt hanghullámoknak; a képekről is lejön, hogy a falak és a plafonok hullámzó hatást keltenek.

Maga a szokatlan formájú épület átlátszó homlokzatot kap, lesz egy hatalmas előcsarnoka, és egy pazar kilátással szolgáló tetőterasza is. Az abszolút modern stílusjegyeket öltő dizájnja ellenére a tervezők esküsznek rá, hogy az épület tökéletesen passzol a helyenként történelmi környezetébe.

A két esztendővel ezelőtt elhunyt iraki-brit építész által alapított stúdió több komolyabb projekthez adta már a tudását Oroszországban: ilyen volt a moszkvai Dominion Tower, egy novoszibirszki rekreációs központ, vagy egy ismert orosz üzletembernek megálmodott villa.

Az viszont biztos, hogy ha elkészül a hanghullámok ihlette koncertterem, azzal elég magasra teszik a lécet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Deezen)

oroszország | uráli filharmonikusok | hanghullám | koncertterem | Jekatyerinburg

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Párizs vibráló, 20. századeleji aranykorába repít vissza ez a pazar bár

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom