Ha van fesztivál, amiért tavasszal el kell menni a Balatonra, akkor ez az

Márciusban a Taste Balaton Fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk.

Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas Taste Balaton + kiegészítő helyszíneken zajlanak majd az események. A szervezők idén, második alkalommal még színesebb programokkal készülnek: lesz vacsoraszínház, gasztrotúra, gasztroszauna, koktélkóstoló, zenés szabadtéri brunch, képzőművészeti kiállítás, BBQ és steak workshop.

(Fotó: Chripkó Lili)

Több étterem konyhájába is beállhatunk egy napra főzni, de megtanulhatunk süteményt sütni, beleshetünk a kombucha, vagy a kerámia készítés titkaiba, és akár elektromos bringára pattanva is fedezhetjük fel a régiót.

Csak pár név a gasztro-kulturális programok vendégeiből: Borbás Marcsi, Dragomán György, Grecsó Krisztián, Ráskó Eszter, Kepes András, Nyári Krisztián, Lovasi András, Thuróczy Szabolcs, Elek Ferenc...

A Taste Balaton gasztrofesztiválban az az izgalmas, hogy a vendéglátóknak lehetőségük van a saját helyszínükön, egy nyugodtabb időszakban, extra programokkal is megmutatni magukat. Ilyenkor van idő és tér jobban megismerni a régiót – és nem utolsó sorban maguknak a vendéglátóknak is több energiájuk jut a betérőkre – mondják a szervezők, Budavári Dóra, Csapody Balázs, Csapody Bence és Kalas Györgyi.

Valóban megmozdul a régió és ha akarjuk, a szervezők a komfortzónánkból is kimozdítanak: Michelin-ajánlott séffel főzni, reggel balatoni hideg vizes merüléssel indítani a napot, majd brunch-al folytatni, adattudóssal vacsorázni vagy Hamvas Béla életének nyomába eredni két keréken – ezek ugyanis mind olyan kalandok, amikre viszonylag ritkán adódik lehetőség. A hangsúly a bevonódáson, a közösségen és a családias hangulaton van, a programok általában kis létszámúak és személyesek.

És hogy mi lesz még?

A balatonfüredi Sparhelt Bisztróba Pesti István séf érkezik, a badacsonyi Bonvinóval a bazaltbányászat nyomába eredhetünk egy történelmi előadással tarkított túra keretében, a Borbarátok vasárnapi ebéddel készül, a Hableányban Ráskó Eszter dobja fel a hangulatot, a Mi a Kő-ben pedig a Káli-medence vendéglátása kerül középpontba.

A Kistücsök mind a 10 napra készül programmal: az első hétvégén egy olasz régióból, Prepotto- völgyéből érkeznek vendégséf hölgyek, de lesz vertikális kóstoló Légli Ottóval, aztán koktélvacsora, tovább megkóstolhatjuk, milyen volt a monarchia konyhája, választ kaphatunk arra, „Mi a magyar konyha?” és a Best of Balaton csapatával is részt vehetünk egy vacsorán.

A Casa Christa étterem a magyar divatot járja körbe egy pop-up bolt és egy beszélgetés keretében, de érkezik hozzájuk a kínai konyha fenegyereke, Wang mester, valamint egy estére Kepes András is. Az ország legkisebb bisztrójában, a Csopaki Restiben belsőségek kerülnek az asztalra Szkladányi András segítségével, Ötvös Zsuzsi pedig egy egyedülálló, hatfogásos desszertvacsorát tart.

A Dobosi Birtokközpontban szaunaszeánsz és gasztroszínház lesz, a Folly Arborétum zenés programokkal és koncertestekkel készül. A déli part legújabb éttermében, a Fricskában igazi sztárparádét terveznek: érkezik Thuróczy Szabolcs és Elek Ferenc, valamint Dragomán Györggyel egy egész napot tölthetnek az író rajongói. A Street Kitchennel közös eseményen pedig mindenki elkészítheti a saját harcsa-tacóját.

(Fotó: Szabó Miklós)

Villásreggelivel vár a Káli Art Inn és a Kővirág is; utóbbiban a tulajdonos saját műhelyében kerámiaworkshopot tart, hasonló exkluzív program pedig a Villa Kabalában is lesz. A szigligeti Villa Kabala szinte minden nap workshopokat szervez: fermentált italokat is lehet készíteni náluk, valamint a bátrabbak eltölthetnek egy napot a konyhájukon is. Több művészeti workshoppal készül a keszthelyi John’s Pub is, ahol a Festetics-örökséget is bemutatják. A sportos életmód követői Debreczeni Dórával futhatnak és szaunázhatnak a Balaton partján, és e-bike túra is lesz minden nap. A steakeké lesz a főszerep a Lavender Terasz és a Páskom 1802 konyháján, a Villa Chez Les Amis pedig idén is izgalmas vendégeket hívott: Kepes András, Nyáry Krisztián, Niszkács Anna és Gerendai Károly is várja a Taste Balaton fesztiválra érkezőket.

Jegyeket ide kattintva lehet vásárolni, minden további infó a résztvevő éttermekről és programokról itt érhető el.

taste balaton | kóstoló | ebéd | ajánló | séf | brunch

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom