Close
Így kalandozz másképpen! – Tippek vonatozástól a kulcsrakészen kapott élményekig

Így kalandozz másképpen! – Tippek vonatozástól a kulcsrakészen kapott élményekig

Mutatunk három nem hétköznapi lehetőséget, hogy kimeríthessük a kalandos nyár fogalmát.

DuVine kerékpártúrák

Ha a DuVine-nal vállalunk be egy kerékpáros túrát, ne könnyed tekerésekkel megszakított kempingezésre számítsunk. Kitűnő túravezetéssel, kevésbé ismert és nehezen megközelíthető, exkluzív helyekre juthat el velük a bátor vállalkozó. Ám ez még nem minden! A napi kalandadag végén jól megérdemelt első osztályú kiszolgálásban részesülnek a fáradt résztvevők:

masszázst, frissítő italokat és vacsorát kapnak, az éjszakát pedig sátor helyett ötcsillagos szállodában vagy egy pazar villában töltik.

Ami az útvonalakat illeti, igazi álomszerű helyeken taposhatják a pedált. Például a kerékpárosok Mekkájának tartott Tramuntana-hegy lankáin gurulnak (és persze utána kiváló borokat kóstolgatnak), Oregonban körbetekerik a Kráter-tavat, átkelnek a festői Svájcon, hogy aztán az elbűvölő Comói-tóhoz érkezzenek meg, bejárják Olaszországot tengertől tengerig, vagy Japánban a virágzó cseresznyefák árnyékában falják a kilométereket. Mielőtt elkezdenénk azon lamentálni, hogy egy ilyen túrára kizárólag a minimum hetente egy Tour de France-etapot letekerő félprofi bringásokat várják, ne tegyük, mert a DuVine kalandjainak nehézségi fokozatai a könnyebb 1-estől a már húzósnak számító 4-esig terjednek, tehát egy hobbikerékpáros is simán teljesítheti, ráadásul mindehhez a megfelelő felszerelést is biztosítják.

Beyond The Standard-élmény

A budapesti Beyond The Standard egyenesen olyat ad, amit nem csupán Magyarországon, hanem talán egész Európában egyetlenegy, kalandturizmussal foglalkozó társaság sem. Elvisznek a világ legkülönlegesebb helyeire hullámlovagolni és síelni, bejárhatjuk velük Japánt lakóautóval, felfedezhetjük motorral a Himalája rejtett zugait, vagy UAZ-zal roboghatunk a mongol sivatagban úgy, hogy mindent megszerveznek helyettünk. A BTS többet nyújt egy átlagos utazásszervezőnél, mert kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően valamennyi útján komoly helyismerettel rendelkező guide-okkal dolgozik.

A jelentkező valamennyi helyszínen szállást félpanzióval (kivéve Mongóliában, ahol az ebéd és vacsora is jár a résztvevőknek a sztyeppén, amikor megállnak az UAZ-zal, kipakolják a tűzhelyet és megsütik a húst), transzfert, autóbérlést, túravezetőt, helyi kísérőt, sporteszközt (szörftől a motorkerékpárig), szerelőt, kísérőautót, kötelező belépőjegyeket, engedélyeket, síbérletet, kapcsolódó szolgáltatásokat (akár privát szörfoktatót), tehát kis túlzással élvezeti cikkekre kell csak költenie.

Aki tehát imád sportolni, annak óriási pluszt adhat egy Beyond The Standard által szervezett utazás.

Nem csupán nagyobb sikerélményt érhet el az adott sportágban, hanem közösségi élményt is kap, illetve ne hagyjuk ki a legfontosabbat: a problémamentességet.

Gleccser Expressz

A Gleccser Expressz lenyűgöző helyeken kanyarogva megadja az időt a kilátás és az utazás élvezetére – és hát legyünk őszinték, több szempontból is van mit élvezni a St. Moritz és Zermatt között közlekedő szerelvényen. A Zermattból induló expressz nyolc órán keresztül zakatol a hegyek és völgyek között, nem kevesebb mint 291 hídon halad át, bebújik 91 alagútba és érint még hét völgyet is, hogy aztán felkapaszkodjon mintegy kétezer méter magasba St. Moritzig (nyáron Davosig). Az utazás alatt olyan szebbnél-szebb látnivalók miatt tapaszthatjuk az orrunkat az ablakhoz, mint a Furka- és az Oberalp-hágó, a Nikolai-völgy, a Landwasser viadukt, vagy Európa egyik legmagasabb hegye, a kicsit félelmetes Matterhorn, hogy az alpesi legelőkről, a mesékben látott hegyi falvakról, a vízesésekről és a tavakról ne is beszéljünk.

Persze nem muszáj végigülni a teljes útvonalat a kényelmes bőrüléseken, rövidebb szakaszokra is válthatunk jegyet a panoráma tetőablakkal, minibárral és étkezőkocsikkal felszerelt piros-fehér expresszre. Apropó étkezőkocsi: az étkezési jegyet váltóknak hétfogásos menüt, pezsgőt és délutáni teát szolgálnak fel az utazás alatt, de lehet kérni whiskyt, likőrt és koktélokat is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Airows, Beyond The Standard, Glacierexpress.ch)

túra | glamping | DuVine | Beyond The Standard | uaz

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram