Close
Ezt a kanadai receptet mi is szívesen kiváltanánk

Ezt a kanadai receptet mi is szívesen kiváltanánk

Nem csoda, hogy a bámulatos természeti látnivalók országában az orvosok már nemcsak gyógyszereket írhatnak fel.

Négy kanadai tartományban, Brit Kolumbiában, Ontarióban, Saskatchewanban és Manitobában a páciensek már receptre is kaphatnak nemzeti parkokba szóló bérletet egy új, PaRX névre keresztelt programnak köszönhetően, amelynek alapját a természetben töltött idő testi és lelki egészségre gyakorolt pozitív hatása adja.

Azok az egészségügyi szakemberek, akik regisztrálnak a programba, ingyenes éves parkbelépőt adhatnak a pácienseiknek, ami normál áron körülbelül hetvenkét kanadai dollárba (körülbelül tizennyolcezer forintba) kerül. Ezzel elsősorban azoknak szeretnének kedvezni, akik valamelyik nemzeti park közelében élnek, illetve azoknak, akik nehezen tudnák kifizetni a belépő teljes árát.

Ahhoz, hogy a természetjárás egészségügyi előnyeit élvezzük, hetente legalább két órát érdemes a szabadban töltenünk, alkalmanként legalább húsz percig.

A PaRx szerint ha heti néhány órát töltünk a természetben, tovább élhetünk, nő az energia-, viszont csökken a stresszszintünk, mérséklődhetnek a fájdalmaink, javul a szívünk egészsége, arról nem is beszélve, hogy a hangulatunk is pozitív lökést kap.

Kanada természeti csodái közül nem könnyű kiválasztani a legszebbeket, de mi megpróbáltuk.

(Forrás: travelandleisure.com, képek: Unsplash, GettyImages)

nemzeti park | egészség | receptre | kanada | természetjárás

FOLYTASD EZZEL

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom