Close
Ezt a kanadai receptet mi is szívesen kiváltanánk

Ezt a kanadai receptet mi is szívesen kiváltanánk

Nem csoda, hogy a bámulatos természeti látnivalók országában az orvosok már nemcsak gyógyszereket írhatnak fel.

Négy kanadai tartományban, Brit Kolumbiában, Ontarióban, Saskatchewanban és Manitobában a páciensek már receptre is kaphatnak nemzeti parkokba szóló bérletet egy új, PaRX névre keresztelt programnak köszönhetően, amelynek alapját a természetben töltött idő testi és lelki egészségre gyakorolt pozitív hatása adja.

Azok az egészségügyi szakemberek, akik regisztrálnak a programba, ingyenes éves parkbelépőt adhatnak a pácienseiknek, ami normál áron körülbelül hetvenkét kanadai dollárba (körülbelül tizennyolcezer forintba) kerül. Ezzel elsősorban azoknak szeretnének kedvezni, akik valamelyik nemzeti park közelében élnek, illetve azoknak, akik nehezen tudnák kifizetni a belépő teljes árát.

Ahhoz, hogy a természetjárás egészségügyi előnyeit élvezzük, hetente legalább két órát érdemes a szabadban töltenünk, alkalmanként legalább húsz percig.

A PaRx szerint ha heti néhány órát töltünk a természetben, tovább élhetünk, nő az energia-, viszont csökken a stresszszintünk, mérséklődhetnek a fájdalmaink, javul a szívünk egészsége, arról nem is beszélve, hogy a hangulatunk is pozitív lökést kap.

Kanada természeti csodái közül nem könnyű kiválasztani a legszebbeket, de mi megpróbáltuk.

(Forrás: travelandleisure.com, képek: Unsplash, GettyImages)

kanada | egészségügyi hatás | receptre | természet | egészség

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A rövid távú bérbeadás tilalmának nevezik az új törvényt, pert indít az Airbnb

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram