Karácsony előtt ingyen lakhatunk a Mikulásnál, de segítenünk kell neki

Egy szerencsés család idén beköltözhet néhány napra a Mikuláshoz, ha részt vesz a levelek átválogatásában.

Az Airbnb jóvoltából egy szerencsés család három éjszakát tölthet Rovaniemiben, a Mikulás kunyhójában. A hangulatos faház közvetlenül a Mikulás postahivatala mellett található, ahol bőven akad tennivaló. Ezen a télen ugyanis naponta több mint harmincezer levelet várnak.

Az utazók kivehetik a részüket a postaládák kiürítéséből és a levelek lepecsételéséből, amelyhez természetesen sarkköri bélyegző dukál.

A napi kemény munka jutalmaként hagyományos finn ételeket fogyaszthatnak, hószánon száguldozhatnak, megcsodálhatják az északi fényt és melegedhetnek a szaunában.

És persze birtokba vehetik a Mikulás kunyhóját, amelyet hagyományos lappföldi dekorációkkal, például kézzel szőtt szőnyegekkel díszítették ki. Egy franciaágy és egy emeletes ágy található benne, így két felnőtt és két gyerek fér el. A házikóhoz egy manóruhákkal teli szekrény is tartozik, mert Mikulásfaluban a csengettyűs sapka és a frissen vasalt elfruha a legnépszerűbb öltözék.

A kiruccanás december 18-tól 21-ig tart, és tartalmazza a reggelit és a vacsorát. Jelentkezni december 11-én 11 órától lehet, de nem a gyorsaság számít. A tartózkodás ingyenes, és aki a Heathrow-ról indul, annak a repülőjegyét is állják. Ha a világ más pontjáról érkezünk, akkor vagy a Londonba vagy a Rovaniemibe való utazást magunknak kell fedeznünk.

A finn posta a '80-as évek óta működteti a Mikulás egész évben nyitva tartó postahivatalát Rovaniemiben, emellett a falu rengeteg Mikulás- és téli témájú éttermet, bárt, szállást és tevékenységet tartogat a látogatóknak.

Ha lemaradnánk a Mikulásházról, ezekben a városokban még mindig kedvező áron szállhatunk meg, ha pedig egyáltalán nem vonz a messzi észak, kellemesebb klímában is karácsonyozhatunk.

(Forrás: Smithsonian Magazine, képek: Airbnb)

utazás | finnország | posta | airbnb | ingyen

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom