Close
Könnyen lehet, hogy idén sem lesz olyan a karácsony Németországban, mint mondjuk két éve

Könnyen lehet, hogy idén sem lesz olyan a karácsony Németországban, mint mondjuk két éve

Fennáll a veszélye, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is elmaradnak a közkedvelt adventi vásárok Németországban.

Jelentősen megugrott ugyanis a Covid-fertőzések száma; a járvány kezdete óta először fordult elő, hogy egy nap alatt több mint 50 ezer új esetet regisztráltak. Az országban egyébként Európát tekintve a harmadik legalacsonyabb az átoltottsági arány, a lakosság hatvanhét százaléka kapott vakcinát.

Németország legtöbb karácsonyi vásárának – melyek sokat segítenének a tavalyi turisztikai visszaesés után a gazdaság fellendítésében – már a jövő héten meg kellene nyitniuk, a helyi hatóságoknak azonban a vírus terjedése miatt át kell gondolniuk a következő lépéseket.

A berlini Charlottenburg Palotánál tartandó vásár szervezői például elsőként mondták le a 2021-es rendezvényt, mert nem kaptak egyértelmű útmutatást a biztonságos feltételeket illetően.

Más ismertebb vásárok, mint például a müncheni Marienplatzon vagy a kölni dómnál tartandó ünnepi eseménysorozat szervezői viszont gőzerővel készülnek a november 22-ei nyitásra.

Szászország miniszterelnöke, Michael Kretschmer korábban a vásárok bezárására szólított fel, mondván: „Miközben a karácsonyi vásárban álldogálunk, forralt bort iszogatva, addig a kórházak tele vannak, és az utolsó forrásokért is küzdenek”.

Ezek a megjegyzések éles kritikát váltottak ki a piacok üzemeltetői körében, akik hetekkel ezelőtt kaptak zöld lámpát a megrendezésre, és a nyitási engedély alapján kötöttek vállalkozói szerződéseket. Ha mégsem tarthatják meg a vásárokat, akár csődbe is mehetnek.

A Városok és Önkormányzatok Szövetsége bejelentette, hogy a karácsonyi vásárokon a „2G”-nek nevezett szabályokat szorgalmazná – azaz csak olyanok látogathatják a piacokat, akik be vannak oltva, vagy nemrég gyógyultak fel a koronavírusból. Számos adventi vásár szervezői már korábban is bevezették a távolságtartást célzó intézkedéseket, kontrollálták a belépésre jogosultak számát, mások pedig védettségi kártyát kértek.

Eközben itthon megrendezi a Fővárosi Önkormányzat a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt. melynek területét körbekerítik, és a bejáratoknál ellenőrizni fogják a védettségi igazolvány meglétét.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

elmaradhat | vásár | veszély | karácsony | németorszég

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram