Close
Könnyen lehet, hogy idén sem lesz olyan a karácsony Németországban, mint mondjuk két éve

Könnyen lehet, hogy idén sem lesz olyan a karácsony Németországban, mint mondjuk két éve

Fennáll a veszélye, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is elmaradnak a közkedvelt adventi vásárok Németországban.

Jelentősen megugrott ugyanis a Covid-fertőzések száma; a járvány kezdete óta először fordult elő, hogy egy nap alatt több mint 50 ezer új esetet regisztráltak. Az országban egyébként Európát tekintve a harmadik legalacsonyabb az átoltottsági arány, a lakosság hatvanhét százaléka kapott vakcinát.

Németország legtöbb karácsonyi vásárának – melyek sokat segítenének a tavalyi turisztikai visszaesés után a gazdaság fellendítésében – már a jövő héten meg kellene nyitniuk, a helyi hatóságoknak azonban a vírus terjedése miatt át kell gondolniuk a következő lépéseket.

A berlini Charlottenburg Palotánál tartandó vásár szervezői például elsőként mondták le a 2021-es rendezvényt, mert nem kaptak egyértelmű útmutatást a biztonságos feltételeket illetően.

Más ismertebb vásárok, mint például a müncheni Marienplatzon vagy a kölni dómnál tartandó ünnepi eseménysorozat szervezői viszont gőzerővel készülnek a november 22-ei nyitásra.

Szászország miniszterelnöke, Michael Kretschmer korábban a vásárok bezárására szólított fel, mondván: „Miközben a karácsonyi vásárban álldogálunk, forralt bort iszogatva, addig a kórházak tele vannak, és az utolsó forrásokért is küzdenek”.

Ezek a megjegyzések éles kritikát váltottak ki a piacok üzemeltetői körében, akik hetekkel ezelőtt kaptak zöld lámpát a megrendezésre, és a nyitási engedély alapján kötöttek vállalkozói szerződéseket. Ha mégsem tarthatják meg a vásárokat, akár csődbe is mehetnek.

A Városok és Önkormányzatok Szövetsége bejelentette, hogy a karácsonyi vásárokon a „2G”-nek nevezett szabályokat szorgalmazná – azaz csak olyanok látogathatják a piacokat, akik be vannak oltva, vagy nemrég gyógyultak fel a koronavírusból. Számos adventi vásár szervezői már korábban is bevezették a távolságtartást célzó intézkedéseket, kontrollálták a belépésre jogosultak számát, mások pedig védettségi kártyát kértek.

Eközben itthon megrendezi a Fővárosi Önkormányzat a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt. melynek területét körbekerítik, és a bejáratoknál ellenőrizni fogják a védettségi igazolvány meglétét.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Öt epikus európai kerékpárút, amelyen érdemes idén nyáron végigtekerni
A nyaraláson is megpróbál elérni a főnököd? Ennél frappánsabb választ nem adhatsz neki
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom