Tíz emberből tíz elköveti ezeket a hibákat kávéfőzéskor

A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon, amelyhez szívesen nyúlunk akkor, amikor fáradtak vagyunk,  dolgozunk, vagy éppen egy kis kikapcsolódnásra vágyunk.

Egy csésze remek kávé elkészítése egyszerűnek tűnik, azonban ahhoz, hogy kávéházi minőségű feketét ihassunk, fontos a technika és a megfelelő alapanyag. Vannak azonban tipikus kávéfőzési hibák, ezeket gyűjtöttük össze.

Régen őrölt kávébabot használunk

A tökéletes feketekávé kulcsa a frissen őrölt kávébabban rejlik. Abban a pillanatban ugyanis, ahogy az őrlés megtörténik, felszabadulnak az aromái.

Ettől a pillanattól kezdve azonban folyamatosan csökken az íze.

Érdemes befektetni egy háztartási kávédarálóba, hogy frissen őrölt kávéból készíthessük mindennap az italunkat.

Rossz helyen tároljuk a kávét

Fontos, hogy a kávét száraz helyen tároljuk, lehetőség szerint légmentesen záródó tárolóban, zacskóban vagy dobozban.

Nem figyelünk oda a víz minőségére

Ha otthoni kávéfőzésről van szó, szinte mindenki a csapvízhez nyúl, holott a szűrt víz, vagy a palackozott ásványvíz teljesen más aromáját emeli ki a kávénak. Ennek az oka, hogy

a csapvíz eltérő keménységű lehet, ráadásul a szennyeződései is befolyásolhatják az ízvilágot.

Nem megfelelő csészéből fogyasztjuk

A teáscsészék semmiképpen sem alkalmasak a kávé fogyasztására, ugyanis széles szájuk miatt gyorsan kihűl benne az ital. A vastagabb falú, keskenyebb szájú, akár kézzel készült kerámiacsészék azonban jobban meg tudják tartani a gőzölgő kávé hőmérsékletét.

Hideg csészébe öntjük a kávét

Ha forró folyadékot öntünk egy alacsonyabb hőmérsékletű pohárba, az ital azonnal veszít forróságából. A csésze előmelegítésével azonban a forró kortyok örömét meghosszabbíthatjuk.

Az elmúlt húsz évben nem volt még olyan alacsony a világ kávébab-tartaléka, mint most, ráadásul a brazíliai kedvezőtlen feltételek és a magas szállítási költségek is nyomást gyakorolnak az iparágra. Legközelebb, amikor a reggeli kávénkat kortyoljuk, érdemes hálát adnunk azért, hogy egyáltalán van mit innunk, ugyanis a globális kávébab-tartalékok történelmi mélységbe zuhantak.

(Forrás: Taste of Home, fotók: Getty Images)

fekete kávé | kávé | háztartási hiba | kávéfőző | hiba

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom