Close
A SOTE új tanulmánya bizonyítja: aki kávézik, tovább él

A SOTE új tanulmánya bizonyítja: aki kávézik, tovább él

A Semmelweis Egyetem és a londoni Queen Mary Egyetem nemrégiben megjelent kutatása szerint tovább élnek azok, akik naponta három csésze kávét isznak.

A Semmelweis Egyetem és a londoni Queen Mary Egyetem kutatásában résztvevők huszonkét százaléka nem ivott kávét, és ötvennyolc százalékuk napi egy-három, a többiek pedig legalább három csészényit fogyasztottak.

Az egy évtizedig tartó és csaknem félmillió ember bevonásával készült tanulmány kimutatta: tizenkét százalékkal kisebb valószínűséggel halnak meg idő előtt azok, akik rendszeresen kávéznak. Az eredmények rámutattak arra is, hogy a kávéfogyasztók körében

ötször kisebb az esély a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulására vagy az agyvérzésre.

A kávézók tizenhét százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg szív- és érrendszeri betegségekben, és huszonegy százalékkal kisebb valószínűséggel kaptak agyvérzést, mint azok, akik nem fogyasztanak rendszeresen kávét.

Mivel a koffein mérsékli az étvágyat, a kutatók úgy vélik, csökkenti az elhízás kialakulását. Mindemellett a kávé értékes ásványi anyagokat és antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek csökkentik a rák, a 2-es típusú cukorbetegség és a demencia kockázatát.

Fontos megjegyezni azonban, hogy ezek az egészségügyi előnyök csak a rendes, őrölt kávéból származnak, az instant kávé fogyasztóira nem igazak.

(Forrás: Independent, fotó: Getty Images)

egészséges táplálkozás | semmelweis egyetem | sote | egészség | instant kávé

FOLYTASD EZZEL

Amikor benyitottam, azt hittem, hogy Olaszországban vagyok

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom