Close
Kecskék segítenek megőrizni a mentális egészséget ebben a szállodában

Kecskék segítenek megőrizni a mentális egészséget ebben a szállodában

Minőségi állatterápia a vidéki Amerikából.

A jóga már elég régóta divatosnak számít ahhoz, hogy elérkezett az ideje feldobni egy kicsit. És most nem valamiféle tantrikus dologra gondolunk, hanem kecskékre. Igen, rájuk.

A texasi Alvinben található úgynevezett “Goatel”-ben (ami egy szójáték a hotel és a goat – vagyis angolul kecske – szavak összevonásából) kecskejógára lehet jelentkezni, ami pont olyan jó, mint amilyennek hangzik.

Az állatok átugranak a résztvevők fölött, meg lehet őket simogatni és néha még a jógázók hátára is felültetik őket.

A módszer egy teljesen bevett formája az állatterápiának.

De a kecskejóga nem az egyetlen kecskékkel kapcsolatos dolog, amit a Goatelben csinálni lehet. Amellett, hogy a “Goat Happy Hour” során minőségi időt tölthetnek el a vendégek az állatokkal, maga a helyszín is nagyon szép és festői – vagyis ideális egy szuper, kecskékkel teli mentális egészségügyi szünethez.

A Goatel-t Lainey Morse, a kecskejóga kitalálója alapította még 2020 tavaszán. A texasi “franchise”-hoz idén további helyszínek csatlakoznak a georgiai Rabun Gapben és a michigani Williamstonban. A szobákat kecske tematikájú párnák, portrék és szobrocskák díszítik, de rengeteg más, nem a kecskékhez kötődő  dolgot is találni bennük. Az elbűvölő Goatel szabadtéri moziesteket, csillagos ég alatti pezsgőzést, tábortüzes sütögetést és privát borkóstolást is kínál. A szobák éjszakánként 165 dollár (kb. 53 ezer forint) körül mozognak.

A képek alapján erről pedig azt hihetnénk, hogy valamiféle marsi otthont vagy sivatagi laboratóriumot látunk, de ez „csak” a DistrictHive, egy hiperhatékony, szállítható nyaralóház.

(Forrás: Time Out, fotók: Pixabay, Unsplash)

jóga | állat | hotel | szálloda | kecske

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram