Close
Kecskék segítenek megőrizni a mentális egészséget ebben a szállodában

Kecskék segítenek megőrizni a mentális egészséget ebben a szállodában

Minőségi állatterápia a vidéki Amerikából.

A jóga már elég régóta divatosnak számít ahhoz, hogy elérkezett az ideje feldobni egy kicsit. És most nem valamiféle tantrikus dologra gondolunk, hanem kecskékre. Igen, rájuk.

A texasi Alvinben található úgynevezett “Goatel”-ben (ami egy szójáték a hotel és a goat – vagyis angolul kecske – szavak összevonásából) kecskejógára lehet jelentkezni, ami pont olyan jó, mint amilyennek hangzik.

Az állatok átugranak a résztvevők fölött, meg lehet őket simogatni és néha még a jógázók hátára is felültetik őket.

A módszer egy teljesen bevett formája az állatterápiának.

De a kecskejóga nem az egyetlen kecskékkel kapcsolatos dolog, amit a Goatelben csinálni lehet. Amellett, hogy a “Goat Happy Hour” során minőségi időt tölthetnek el a vendégek az állatokkal, maga a helyszín is nagyon szép és festői – vagyis ideális egy szuper, kecskékkel teli mentális egészségügyi szünethez.

A Goatel-t Lainey Morse, a kecskejóga kitalálója alapította még 2020 tavaszán. A texasi “franchise”-hoz idén további helyszínek csatlakoznak a georgiai Rabun Gapben és a michigani Williamstonban. A szobákat kecske tematikájú párnák, portrék és szobrocskák díszítik, de rengeteg más, nem a kecskékhez kötődő  dolgot is találni bennük. Az elbűvölő Goatel szabadtéri moziesteket, csillagos ég alatti pezsgőzést, tábortüzes sütögetést és privát borkóstolást is kínál. A szobák éjszakánként 165 dollár (kb. 53 ezer forint) körül mozognak.

A képek alapján erről pedig azt hihetnénk, hogy valamiféle marsi otthont vagy sivatagi laboratóriumot látunk, de ez „csak” a DistrictHive, egy hiperhatékony, szállítható nyaralóház.

(Forrás: Time Out, fotók: Pixabay, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom