Egy elegáns „földönkívüli” kapszulahotel épp most szállt le a spanyol sivatagban

A képek alapján azt hihetnénk, hogy valamiféle marsi otthont vagy sivatagi laboratóriumot látunk, de ez „csak” a DistrictHive, egy hiperhatékony, szállítható nyaralóház.

Tükröződő külsejével és elszigeteltségével meglehetősen titokzatosnak és „földönkívülinek” tűnik.

A harmincöt négyzetméteres podtel szerkezetét úgy tervezték, hogy könnyedén szállítható legyen, hogy aztán bárhol felbukkanhasson.

Akár még a Marson is.

Most éppen a spanyolországi Granadában található Gorafe-ban, Európa egyetlen természetes sivatagában állomásozik. Egy kopár, de elbűvölő vidéken, ahol – mivel kevés lakója van – remekül megfigyelhetőek a csillagok.

A DistrictHive azonban sokkal több annál, minthogy „csak” a sivatagban parkol és nagyon jól néz ki. Száz százalékban önellátó, vagyis saját maga termeli az áramot és a legmodernebb fenntartható technológiákat alkalmazva vizet is képes előállítani.

Nemcsak napelemekkel rendelkezik, hanem négy napra elegendő akkumulátort is tud tárolni napfény nélkül. Mindezek mellett ijesztően hatékony és alig pazarol energiát vagy erőforrást.

A rendkívül elegáns és letisztult DistrictHive négy vendége egyáltalán nem érzi úgy, mintha a sivatagban lenne, sőt: inkább egy fényűző szállodai szobában, kivételes kilátással és idegesítő társaság nélkül.

És ha ennyi nem lenne elég, az egészet mesterséges intelligencia irányítja; a világítást, hangot, az ajtót és még a belső illatokat is az AI vezérli.

Az IKEA Franciaország pedig nyolc elektromos kerékpárból álló flottát állított fel, melyek mindegyikéhez egy-egy alvókapszulát csatlakoztattak, így a párizsiaknak lehetőségük nyílt szeptember első napjaiban egy kis délutáni sziesztára.

(Forrás: Time Out, fotók: DistrictHive, Gonzalo Botet)

podtel | kapszula | letisztult | elegáns | sivatag

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom