Close
Egy elegáns „földönkívüli” kapszulahotel épp most szállt le a spanyol sivatagban

Egy elegáns „földönkívüli” kapszulahotel épp most szállt le a spanyol sivatagban

A képek alapján azt hihetnénk, hogy valamiféle marsi otthont vagy sivatagi laboratóriumot látunk, de ez „csak” a DistrictHive, egy hiperhatékony, szállítható nyaralóház.

Tükröződő külsejével és elszigeteltségével meglehetősen titokzatosnak és „földönkívülinek” tűnik.

A harmincöt négyzetméteres podtel szerkezetét úgy tervezték, hogy könnyedén szállítható legyen, hogy aztán bárhol felbukkanhasson.

Akár még a Marson is.

Most éppen a spanyolországi Granadában található Gorafe-ban, Európa egyetlen természetes sivatagában állomásozik. Egy kopár, de elbűvölő vidéken, ahol – mivel kevés lakója van – remekül megfigyelhetőek a csillagok.

A DistrictHive azonban sokkal több annál, minthogy „csak” a sivatagban parkol és nagyon jól néz ki. Száz százalékban önellátó, vagyis saját maga termeli az áramot és a legmodernebb fenntartható technológiákat alkalmazva vizet is képes előállítani.

Nemcsak napelemekkel rendelkezik, hanem négy napra elegendő akkumulátort is tud tárolni napfény nélkül. Mindezek mellett ijesztően hatékony és alig pazarol energiát vagy erőforrást.

A rendkívül elegáns és letisztult DistrictHive négy vendége egyáltalán nem érzi úgy, mintha a sivatagban lenne, sőt: inkább egy fényűző szállodai szobában, kivételes kilátással és idegesítő társaság nélkül.

És ha ennyi nem lenne elég, az egészet mesterséges intelligencia irányítja; a világítást, hangot, az ajtót és még a belső illatokat is az AI vezérli.

Az IKEA Franciaország pedig nyolc elektromos kerékpárból álló flottát állított fel, melyek mindegyikéhez egy-egy alvókapszulát csatlakoztattak, így a párizsiaknak lehetőségük nyílt szeptember első napjaiban egy kis délutáni sziesztára.

(Forrás: Time Out, fotók: DistrictHive, Gonzalo Botet)

districthive | podtel | elegáns | letisztult | sivatag

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram