Megható ok miatt borult kékbe a Lánchíd

Kékbe borult Budapest és kékbe borult a Lánchíd is, azért, hogy felhívja a figyelmet az SNI gyereket nevelő családokra – írja közleményében a KIKAPCS.

"Hidakat építünk, nemcsak az SNI gyereket nevelő családok, hanem a KIKAPCS. hétvégi kampányához csatlakozott több mint hetven budapesti étterem, bár, reggeliző, kávézó, sportegység között, amelynek a fő szimbóluma idén a kékbe borult Lánchíd" – írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében a KIKAPCS.

A szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon ma már több mint százezer sajátos nevelési igényű gyerek él. Az idén alapítása ötödik évfordulóját ünneplő KIKAPCS. Alapítvány azt a missziót tűzte ki, hogy

a közösség erejével segítsen az SNI gyerekeknek és családjuknak.

A KIKAPCS. ötödik születésnapja alkalmából március 8-án, 9-én és 10-én kékbe borult Budapest, és március 10-én, vasárnap kék fény világította meg a Lánchidat is. Az akcióhoz a tájékoztatás szerint idén hetvennél több budapesti hely csatlakozott, köztük éttermek, bárok, kávézók, üzletek, de jógastúdió, szabadidőközpont és szépségszalon is szerepelt a listán.

Az alapítvány kiemeli, az SNI gyereket nevelő családok

igen sokrétű, sokszor nem igazán látható, de annál mélyebb problémával küszködnek.

“Célunk, hogy március 10-e az SNI gyereket nevelő családok napjává váljon Magyarországon, majd világszerte is, mégpedig azért, hogy így is segítsünk az SNI gyereket nevelő családoknak a közösség erejével. Még ha csak a megértésről van is szó!” – hangsúlyozzák.

Kiemelik, a Lánchíd vasárnapi kékbe borulása is arra invitált mindenkit, hogy egy kicsit álljunk meg, tegyünk azért, hogy elfogadóak legyünk, hiszen sokszor nem tudjuk, mi rejlik az érem másik oldalán.

(Fotók: Judt Ede)

lánchíd | sni | kikapcs

FOLYTASD EZZEL

Világhírű zenészek, évfordulók, rendhagyó programok a Müpában

Kortárs művészeti sorozatot indított a pesti belváros egyik legbarátságosabb hotelje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kávézót nyitnál? Vagy épp vendégházat? - formabontó képzésekkel vár a Laba és a Skvot
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom