Kellemes meglepetés érte a budai rántotthús-rajongókat

Bíró Lajos a Széll Kálmán térre hozza a rántott húsait.

Covid ide, Covid oda, 2020 gasztronómiai szempontból Buda és azon belül a Széll Kálmán tér éve. Idén több kimagasló minőségű egység nyitott itt, közéjük tartozik a Pingrumba, a tajvani konyhát vivő, egyelőre csak kiszállítós formában létező 101 Bisztró, a legmagyarabb kávé, a Bányai László Costa Rica-i kávéit pörkölő Beans by Bányai, most pedig érkezett egy újabb komoly versenyző.

Bíró Lajos a Vendéglő a Kisbíróhoz étteremmel már régóta tevékenykedik Budán, szóval ebben nincs újdonság, abban viszont igen, hogy a második egysége a pesti Hold utcai Piac budai verziója lesz, nem egy újabb bisztró. Mit jelent ez? A Fény utcai piacon nyílik a Buja disznó-k Buda, amely a pesti koncepció átültetése rántott hússal, pho levessel, rántott kacsamájjal, májgombóclevessel és rántott csirkecombbal.

A járványhelyzet miatt elvitelre és rendelésre van lehetőség, amúgy pedig már reggel kilenckor nyitnak.

Örülünk!

(Fotók: Buja Disznó-k FB-oldal)

bíró lajos | bock bisztró | rántott hús | hold utcai piac | vendéglő a kisbíróhoz

FOLYTASD EZZEL

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom