Elképesztő, mennyire megugrott az érdeklődés egy megfizethető lengyel város iránt

Nálunk is népszerű. 

Mivel a túlturizmus egyre nagyobb problémát jelent az olyan kedvelt európai városokban, mint Amszterdam, Velence vagy Róma, ezért úgy tűnik, sokan megpróbálnak kreatívabban gondolkodni a következő nyaralás helyszínének kiválasztását illetően. Legalábbis, ha a Google keresési adataiból egyáltalán következtetni lehet.

A Bounce csomagmegőrző vállalat 2023 utolsó három hónapjának Google-kereséseit elemezte ki, majd a kapott eredményeket összehasonlította 2022 hasonló időszakával,

hogy aztán rangsort állítson fel azon európai városokból, amelyek népszerűsége a legnagyobb mértékben megugrott.

Ezek alapján Krakkó végzett az első helyen, méghozzá egészen kiugró, 310,3 százalékos növekedéssel. A lengyel város a megfizethetőségéről híres, egyben kulturálisan igen gazdag úti cél.

Másodikként a flamenco otthona, Sevilla zárt, 58,7 százalékos növekedéssel. Spanyolország egyik legnépszerűbb városának számít, éppen ezért a helyi hatóságok kénytelenek belépődíjat szedni a kedvelt látványosságoknál, hogy valamelyest kezelni tudják a beáramló turisták számát.

A harmadik a vidám ír főváros, Dublin lett, amelyre 38,1 százalékkal nőttek a keresések. A rengeteg pompás kocsmával és éjszakai szórakozóhellyel "felszerelt" hely népszerűsége aligha meglepő.

Feltűnik a listán a mi Budapestünk is, a magyar főváros befért az első tízbe 12.4 százalékos növekedésével.

Az élmezőny így fest:

  • Krakkó
  • Sevilla
  • Dublin
  • Bécs
  • Prága
  • Barcelona
  • Koppenhága
  • Milánó
  • Lisszabon
  • Budapest

További érdekességeket itt lehet böngészni.

Az említett Sevillában nemcsak a turisták okoznak problémákat, de az időjárás hatásai is, ám ettől még Andalúzia kihagyhatatlan úti cél marad.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

népszerűség | lista | keresés | feltörekvő | város

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom