Close
Egy friss kutatásból kiderült, hova szeretnénk utazni leginkább a jövőben

Egy friss kutatásból kiderült, hova szeretnénk utazni leginkább a jövőben

Mint sok minden, ez is megváltozott a korábbi évekhez képest.

A magyar lakosság nagy része a korábbiaknál több belföldi utat tervez a jövőben; egyebek között ez is kiderül a pécsi önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) közös piackutatásából.

A felmérésben Pécs mint márka értékelését és a város vonzerejének helyi és országos szintű megítélését vizsgálták. A városmarketing-stratégia támogatását és Pécs új arculati irányainak kialakítását is szolgáló kutatás reprezentatív módon, országosan mintegy ezer, Pécsen több mint hatszáz ember megkérdezésével készült.

Az országos mintán végzett felmérés eredményei szerint

a magyar lakosság nagy része a jövőben a korábbiaknál több belföldi utat tervez, azokon a természethez, a vízparti nyaraláshoz és a városlátogatáshoz kapcsolódó úti célok szerepelnek.

A megkérdezettek körében Debrecen, Szeged és Pécs a legismertebb magyar vidéki város, míg Eger, Debrecen, Veszprém és Pécs a leglátogatottabbak.

Az eredmények azt is mutatják, hogy a pécsi jelképek közül a Széchenyi tér és a Dzsámi, valamint a tévétorony és a Mecsek emelkedik ki. Az új jelképek – mint például a Kodály Központ vagy a Tudásközpont – ma még nem számítanak ikonikus épületnek.

A pécsi márkák közül a Zsolnay, a Pécsi Sör és a Pécsi Kesztyű jutott eszébe a legtöbb megkérdezettnek, a pécsi személyiségek közül pedig a Zsolnay családot és Victor Vasarelyt kötik leginkább a városhoz.

Ha viszont a városnézésen túl meg is szállnánk Magyarországon, kötelező lesz a védettségi igazolvány, ami minden szempontból egyre fontosabb szerepet kap; Törökországba például már korlátok nélkül utazhatnak az igazolvánnyal rendelkezők, Angliában viszont még mindig tíznapos karantén vár minden magyarra.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

utazás | turizmus | kutatás | magyar | belföld

FOLYTASD EZZEL

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom