Kijárási tilalmat rendeltek el a népszerű üdülővárosban

A korlátozásokat az Ausztrália Északi területén található Alice Springsben rendelték el egy nappal azután, hogy százötven ember vett részt egy tömegverekedésben, akik közül sokaknak fegyverük is volt.

A kijárási tilalom helyi idő szerint tizennyolc órától reggel hat óráig lesz érvényben a városküzpontban, és a tizennyolc éven aluliakra vonatkozik. Alice Springsben egyébként nagyszámú őslakos él, és mély a társadalmi megosztottság, ami gyakori konfliktusokhoz vezet.

A keddi eseményeket egy 18 éves fiú március 20-i halála váltotta ki, ami több helyi család között viszálykodáshoz vezetett, és a város központjában lévő kocsmában verekedésbe torkollott.

A rendőrök öt embert letartóztattak, és ötven fegyvert foglaltak le. Az incidens során a vendéglátóhelyen is károk keletkeztek.

A rendőrséget nem sokkal este 7 óra előtt riasztották egy Sadadeen kerületben található címre, ahol körülbelül százötvent embert találtak, néhányaknál fegyver is volt, és erőszakos magatartást tanúsítottak. Egy autót, valamint egy matracot is felgyújtottak.

Alice Springs Ausztrália hatalmas Outback régiójában található, Sydneytől mintegy kétezer kilométerre északnyugatra. A turisták körében leginkább az Ayers Rock vagy Uluru nevű, óriási homokkősziklatömbről ismert.

Nemrég egy másik felkapott üdülőhelyen is kijárási tilalmat vezettek be.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images, Unsplash)

 

Ayers Rock | ausztrália | Alice Springs | uluru | kijárási tilalom

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom