Ausztrália arra kérte a Google-t, vegyen le néhány képet

Méghozzá a kontinens szent hegyét ábrázoló felhasználói fotók közül.

Ausztráliában tavaly zárták le a turistaforgalom elől a hatalmas Ulurut. A Google Mapsen ellenben még rengeteg olyan, felhasználók által feltöltött képre lehet bukkanni, amely a monolitikus szikla tetején készült (köztük egy 2018-as Street View-felvételt is).

Az ausztrál nemzeti parkok felügyelete azzal a kéréssel fordult a legnépszerűbb keresőoldalhoz, hogy távolítsa el a látogatási tilalom előtti felvételeket – mindezt a hegy hagyományos tulajdonosaiként ismert helyi őslakosok, az anangu törzs kérésére.

A szent hely bejárását 2019 végén tiltották meg a turistáknak, miután a törzs tagjai panaszkodtak, hogy a látogatók szemetelnek a szikla tetején, erodálják a felszínét, és szennyezik a közeli vízfelületeket.

A Google képviselője elmondta, tisztában vannak vele, mennyit jelent az anangu törzsnek a Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park, ezért a nemzeti park filmezési és fényképezési szabályzata alapján eltávolították a felhasználók által készített képeket.

A törzs egyébként 1985-ben kapta meg az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkot, azóta mindenféle fórumon harcolnak azért, hogy ne lehessen felmászni rá. Az Alice Springstől 450 kilométerre található szent az UNESCO világörökségi védelmét élvezi.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

uluru | kérés | szikla | őslakosok | monolit

FOLYTASD EZZEL

Ezek a legjobb helyek és programok Olaszországban az utazók szerint

A vártnál jóval hamarabb érkezik a világ egyik legszebb természeti eseménye Japánban

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram