Close
Ausztrália arra kérte a Google-t, vegyen le néhány képet

Ausztrália arra kérte a Google-t, vegyen le néhány képet

Méghozzá a kontinens szent hegyét ábrázoló felhasználói fotók közül.

Ausztráliában tavaly zárták le a turistaforgalom elől a hatalmas Ulurut. A Google Mapsen ellenben még rengeteg olyan, felhasználók által feltöltött képre lehet bukkanni, amely a monolitikus szikla tetején készült (köztük egy 2018-as Street View-felvételt is).

Az ausztrál nemzeti parkok felügyelete azzal a kéréssel fordult a legnépszerűbb keresőoldalhoz, hogy távolítsa el a látogatási tilalom előtti felvételeket – mindezt a hegy hagyományos tulajdonosaiként ismert helyi őslakosok, az anangu törzs kérésére.

A szent hely bejárását 2019 végén tiltották meg a turistáknak, miután a törzs tagjai panaszkodtak, hogy a látogatók szemetelnek a szikla tetején, erodálják a felszínét, és szennyezik a közeli vízfelületeket.

A Google képviselője elmondta, tisztában vannak vele, mennyit jelent az anangu törzsnek a Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park, ezért a nemzeti park filmezési és fényképezési szabályzata alapján eltávolították a felhasználók által készített képeket.

A törzs egyébként 1985-ben kapta meg az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkot, azóta mindenféle fórumon harcolnak azért, hogy ne lehessen felmászni rá. Az Alice Springstől 450 kilométerre található szent az UNESCO világörökségi védelmét élvezi.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom