Az egyszerűség valóban gyönyörködtet ebben az étteremben

A rusztikus agyagfalakat és a durva betonfelületeket sima acél és csiszolt kő ellensúlyozza a Yakusha Design által megálmodott kijevi étteremben.

Az egészséges gyorsételeket kínáló Istetyka étterem a tiszta vonalvezetést vegyíti a természetes és újrahasznosított anyagokkal.

A fa, a szürke kő, az újrahasznosított műanyag, az acél és az agyag felhasználásával az érdes és a sima felületek kerültek harmóniába, melyeket a geometrikus és organikus formák tesznek még érdekesebbé.

A tervezők célja az volt, hogy a modern anyagokat és technikákat kombinálják a generációról generációra átadott, klasszikus elemekkel, hiszen az agyagfalak az ukrán hagyományok szerint erős energiával rendelkeznek.

Az étkező terület funkcionalitása alapján három zónára osztható. A kárpitozott padok nagy, kerek asztalok köré fonódnak az első szakaszban.

A zóna különlegessége, hogy az asztalok egy különleges, fenntartható anyagból készültek, amelynek egyik fő összetevője az újrahasznosított papír. A valkyvannia néven ismert ukrán technika alapján – amelyet a klasszikus kunyhók építése során alkalmaztak –, ezt a fenntartható anyagot viszik fel az újrahasznosított acélvázra, hogy szabálytalan, rusztikus felületet hozzanak létre rajta.

Az étterem egyik oldalán betonasztalok sorakoznak, melyeket újrahasznosított műanyagból készült egyszerű, téglalap alakú puffok egészítenek ki. A harmadik zóna a konyha, amely egy üvegezett, porcelán kőből készült pult mögött található és egyfajta látványkonyhai funkciót is betölt.

A belső térben használt tárgyak és kiegészítők közül sokat helyi kézművesek készítettek, így például a kijevi művészek munkáját dicsérik a makramé lámpák és a texturált agyagvázák is. A falakat szegélyező, lekerekített acélgyertyák nyugtató fénnyel töltik be a belső teret.

A világ másik felében az Enter Projects Asia építészeti stúdió gigantikus rattanoszlopokat álmodott meg a bangkoki Spice & Barley étterem lenyűgöző belső terébe. Az igazán impozáns látványt nyújtó enteriőr az arany árnyalataival kiegészülve, a modern dizájnt ötvözi a thai hagyományokkal. A Vo Trong Nghia Architects vietnámi stúdió egy tizenhat méter magas bambuszkupolát épített a csodálatos hegyvonulatok között, egy mesterséges tó közelében megnyílt Vedana étterem számára.

(Fotók: Jevhenii Avramenko)

nagy sztori | dizájn | kortárs | belsőépítészet | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom