Az egyszerűség valóban gyönyörködtet ebben az étteremben

A rusztikus agyagfalakat és a durva betonfelületeket sima acél és csiszolt kő ellensúlyozza a Yakusha Design által megálmodott kijevi étteremben.

Az egészséges gyorsételeket kínáló Istetyka étterem a tiszta vonalvezetést vegyíti a természetes és újrahasznosított anyagokkal.

A fa, a szürke kő, az újrahasznosított műanyag, az acél és az agyag felhasználásával az érdes és a sima felületek kerültek harmóniába, melyeket a geometrikus és organikus formák tesznek még érdekesebbé.

A tervezők célja az volt, hogy a modern anyagokat és technikákat kombinálják a generációról generációra átadott, klasszikus elemekkel, hiszen az agyagfalak az ukrán hagyományok szerint erős energiával rendelkeznek.

Az étkező terület funkcionalitása alapján három zónára osztható. A kárpitozott padok nagy, kerek asztalok köré fonódnak az első szakaszban.

A zóna különlegessége, hogy az asztalok egy különleges, fenntartható anyagból készültek, amelynek egyik fő összetevője az újrahasznosított papír. A valkyvannia néven ismert ukrán technika alapján – amelyet a klasszikus kunyhók építése során alkalmaztak –, ezt a fenntartható anyagot viszik fel az újrahasznosított acélvázra, hogy szabálytalan, rusztikus felületet hozzanak létre rajta.

Az étterem egyik oldalán betonasztalok sorakoznak, melyeket újrahasznosított műanyagból készült egyszerű, téglalap alakú puffok egészítenek ki. A harmadik zóna a konyha, amely egy üvegezett, porcelán kőből készült pult mögött található és egyfajta látványkonyhai funkciót is betölt.

A belső térben használt tárgyak és kiegészítők közül sokat helyi kézművesek készítettek, így például a kijevi művészek munkáját dicsérik a makramé lámpák és a texturált agyagvázák is. A falakat szegélyező, lekerekített acélgyertyák nyugtató fénnyel töltik be a belső teret.

A világ másik felében az Enter Projects Asia építészeti stúdió gigantikus rattanoszlopokat álmodott meg a bangkoki Spice & Barley étterem lenyűgöző belső terébe. Az igazán impozáns látványt nyújtó enteriőr az arany árnyalataival kiegészülve, a modern dizájnt ötvözi a thai hagyományokkal. A Vo Trong Nghia Architects vietnámi stúdió egy tizenhat méter magas bambuszkupolát épített a csodálatos hegyvonulatok között, egy mesterséges tó közelében megnyílt Vedana étterem számára.

(Fotók: Jevhenii Avramenko)

belsőépítészet | ukrajna | nagy sztori | étterem | kijev

FOLYTASD EZZEL

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom