Az egyszerűség valóban gyönyörködtet ebben az étteremben

A rusztikus agyagfalakat és a durva betonfelületeket sima acél és csiszolt kő ellensúlyozza a Yakusha Design által megálmodott kijevi étteremben.

Az egészséges gyorsételeket kínáló Istetyka étterem a tiszta vonalvezetést vegyíti a természetes és újrahasznosított anyagokkal.

A fa, a szürke kő, az újrahasznosított műanyag, az acél és az agyag felhasználásával az érdes és a sima felületek kerültek harmóniába, melyeket a geometrikus és organikus formák tesznek még érdekesebbé.

A tervezők célja az volt, hogy a modern anyagokat és technikákat kombinálják a generációról generációra átadott, klasszikus elemekkel, hiszen az agyagfalak az ukrán hagyományok szerint erős energiával rendelkeznek.

Az étkező terület funkcionalitása alapján három zónára osztható. A kárpitozott padok nagy, kerek asztalok köré fonódnak az első szakaszban.

A zóna különlegessége, hogy az asztalok egy különleges, fenntartható anyagból készültek, amelynek egyik fő összetevője az újrahasznosított papír. A valkyvannia néven ismert ukrán technika alapján – amelyet a klasszikus kunyhók építése során alkalmaztak –, ezt a fenntartható anyagot viszik fel az újrahasznosított acélvázra, hogy szabálytalan, rusztikus felületet hozzanak létre rajta.

Az étterem egyik oldalán betonasztalok sorakoznak, melyeket újrahasznosított műanyagból készült egyszerű, téglalap alakú puffok egészítenek ki. A harmadik zóna a konyha, amely egy üvegezett, porcelán kőből készült pult mögött található és egyfajta látványkonyhai funkciót is betölt.

A belső térben használt tárgyak és kiegészítők közül sokat helyi kézművesek készítettek, így például a kijevi művészek munkáját dicsérik a makramé lámpák és a texturált agyagvázák is. A falakat szegélyező, lekerekített acélgyertyák nyugtató fénnyel töltik be a belső teret.

A világ másik felében az Enter Projects Asia építészeti stúdió gigantikus rattanoszlopokat álmodott meg a bangkoki Spice & Barley étterem lenyűgöző belső terébe. Az igazán impozáns látványt nyújtó enteriőr az arany árnyalataival kiegészülve, a modern dizájnt ötvözi a thai hagyományokkal. A Vo Trong Nghia Architects vietnámi stúdió egy tizenhat méter magas bambuszkupolát épített a csodálatos hegyvonulatok között, egy mesterséges tó közelében megnyílt Vedana étterem számára.

(Fotók: Jevhenii Avramenko)

ukrajna | kortárs | dizájn | belsőépítészet | étterem

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom