Ez a kilenc legidegesítőbb dolog, amit az utasok művelnek a repülőn

A repülés nem mindig kellemes élmény. Legyen szó a karfa elfoglalásáról egy domináns ülésszomszédunk jóvoltából, a szagos rágcsálnivalókról vagy az ülés hátradöntéséről mindössze öt perccel a felszállás után, akad néhány eset, ami tönkreteheti az utazásunkat. Az alábbikban a Student Universe új tanulmányára hagyatkozunk.

Az eredmények szerint a legidegesítőbb dolog, amit az utasok művelhetnek a gépen, az az előttük lévő ülés rugdosása. A megkérdezettek  nyolcvan százaléka "nagyon idegesítőnek" minősítette. Bár lehet, hogy néha egy gyerek csinálja, ettől függetlenül biztos módja a repülés tönkretételének. Az idegesítő viselkedést azonban egy felnőtthöz is lehet kötni, aki mondjuk folyton változtatja a lábhelyzetét, vagy nyitogatja és zárogatja a tálcáját.

A második helyen az ittas utasok állnak, valamint, amikor valaki  elfogadhatatlan állapotban hagyja a wc-t. Az incidensek nagy részét egyébként az ittas emberek okozzák, szélsőséges esetben még kényszerleszállást is végre kell hajtani miattuk. A fülhallgató nélküli zenehallgatás kapta meg a negyedik helyet, ötödikként az ülés hátradöntése végzett.

De mit tehetünk abban az esetben, ha egy másik utas zavarja a repülést? Will Jones, a StudentUniverse márkaigazgatója elmondta, hogy a Z generáció mindössze hat százaléka oldaná meg az elviselhetetlenül idegesítő utasok problémáját üléscserével, pedig neki ez lenne az első számú ajánlása. – Minden gépen – különösen a hosszú távú, éjszakai járatokon – szinte mindig akad néhány szabad hely, az utaskísérő személyzetnek pedig általában mindegy, hogy az utasok hol ülnek, ha a gép már a levegőben van.

A legidegesítőbb viselkedési formák:

  • A mögöttünk ülő belerúg az ülésünkbe
  • Részeg utasok / mások piszkosan hagyják a WC-t
  • Fülhallgató nélküli zenehallgatás, vagy filmnézés
  • Az előttünk ülő utas hátradönti az ülését
  • Síró csecsemők/gyerekek
  • A kartámasz elfoglalása
  • Sietős leszállás
  • Cipő vagy zokni levétele
  • Utastársak, akik arra kérnek, hogy álljunk fel, hogy ők felállhassanak

Patrick Smith pilóta szerint egyébként sokkal gördülékenyebben menne a beszállás például egy-egy tengerentúli járatra, ha az emberek nem türelmetlenkednének (tehát nem a klasszikus fapados gépekre gondol, hanem a nagy utasszállítókra).

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

repülőgép | fedélzet | utasok | utazás | legidegesítőbb dolgok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom