Close
Kína lazított a beutazási korlátozásokon

Kína lazított a beutazási korlátozásokon

Az ország határai viszont továbbra is zárva tartanak a legtöbb külföldi állampolgár, így a magyarok előtt is.

Kínába jelenleg a külföldiek csak speciális esetekben utazhatnak be, például diplomata, szolgálati, udvariassági valamint C vízummal (repülőgépek, vonatok, hajók kiszolgáló személyzete és gépjárművezetők, akik határátlépéssel járó szállításban vesznek részt valamint az előbb említett kategóriába tartozók családtagjai), emellett lehetséges még a belépés gazdasági, kereskedelmi, tudományos tevékenységgel kapcsolatban vagy humanitárius okokból, és igényelhetnek vízumot a Kínában tanulni vágyó diákok, továbbá a Kínában tanuló diákok családtagjai is.

A lazítások tehát az említett kivételek esetében érvényesek. A beérkező járatok utasainak ezentúl elég egy, 48 óránál nem régebbi PCR-tesztet bemutatniuk a korábbi kettő helyett, és tíz helyett csak nyolc napig kell karanténba vonulniuk, emellett a hatóságok kontaktkutatás keretében már nem követik nyomon a másodlagos kapcsolatokat.

Megszűnik az a sokat kritizált előírás is, hogy egy-két hétre fel kell függeszteni azokat a nemzetközi járatokat, melyeken az érkezéskor nagyszámú fertőzött utast találnak.

Egyes vélemények szerint a korlátozások enyhítése válasz lehet arra, hogy Kínában egyre növekszik a lakosság türelmetlensége a korlátozó intézkedésekkel szemben, ami például kisebb tüntetésekben is megnyilvánul az utóbbi időkben az online kritikák mellett, miközben az országban jelenleg is kétszáz lezárás van érvényben. A legtöbb szakértő szerint ugyanakkor az újranyitás még messze van.

Ennek ellenére két év után nemrég újraindult a közvetlen, menetrend szerinti járat Sanghaj és Budapest között.

(Forrás: Euronews, Konzuli Szolgálat, képek: Getty Images)

kína | koronavírus | lazítás | belépés | lezárás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram