Close
Ilyen futurisztikus lesz az új kínai repülőtéri terminál

Ilyen futurisztikus lesz az új kínai repülőtéri terminál

Az elmúlt években elképesztő magasságokba emelkedett a reptér-tervezés, a szingapúri Changi és a dohai Hamad nemzetközi repülőterek már bizonyították az ebben rejlő monumentalizmust. A kínai MAD építészeti stúdió új tervével hozzájuk akar csatlakozni.

A MAD elkészítette a Changchun Longjia nemzetközi repülőtér új 3-as termináljának terveit, amelyet egy lebegő toll inspirált. A gigantikus terminál az elképzelések szerint kétszázhetvenezer négyzetméteres lesz és Jili tartomány legnagyobb légi közlekedèsi termináljaként

évente huszonkét millió utast fogad majd.

A külső megjelenés mellett az enteriőr is egyedülálló lesz.

A repülőtér belső terei könnyűek, szellősek, megnyugtatók lesznek.

A természetes fény a hatalmas tetőablakokon áramlik majd be, a belső kert pedig tükrözni fogja Csangcsun „kertvárosi” hírnevét.


A funkcionalizmus is természetesen a középpontba kerül, a legyező alakú épületben ötvennégy repülőgép-kapu kap majd helyet, három folyosószerű szerkezettel, amelyek az 1-es és 2-es terminálhoz fognak kapcsolódnak.

Belül a természetes fényt maximalizálják a tollszerű tetőn átívelő tetőablakok, amelyek számos belső kertre és vízfelületre világítanak, hogy tükrözzék Csangcsun „kertvárosi” hírnevét.

(Forrás: Bosshunting, fotók: MAD)

terv | terminál | repülőtér | reptér | koncepció

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram