Close
Kína új szupervonatát még az extrém hideg sem képes lelassítani

Kína új szupervonatát még az extrém hideg sem képes lelassítani

A CR400AF–G nemcsak villámgyorsan száguld a síneken, hanem az extrém időjárásnak is ellenáll. A Fuxing által gyártott vonat 350 km/h végsebességet tud, még akár mínusz negyven Celsius-fokos hidegben is.

A január 6-án, Pekingben próbaútra indított szupervonat Senjanggal és Harbinnal köti össze a fővárost – utóbbi az évente megtartott nagyszabású hó- és jégfesztiváljáról ismert.

Még nem lehet pontosan tudni, hogy a szuperszerelvény mikortól közlekedik menetrendszerűen, a társaság képviselői azt viszont elárulták, hogy a vonat gyártásakor számos innovatív megoldást vettek igénybe: például szilikonból készült tömítőcsíkokat alkalmaztak annak érdekében, hogy a hó és a jég ne jusson be a vonattestbe, de különlegesnek mondható a rozsdamentes acélból kialakított fűtési rendszere is.

A rendkívül áramvonalas kialakítású szerelvény alacsonyabb energiafogyasztású, karosszériája könnyű alumíniumötvözet felhasználásával készült.

További érdekesség, hogy amennyiben egy átlagos vonat egy órára megáll a Kína egyik leghdegebb városaként számon tartott Harbinban, a fékrendszere könnyen megfagyhat és leállhat, de a CR400AF–G esetében ez nem fordulhat elő, mivel a rendszere folyamatosan mozgásban tartja a fékeket akkor is, amikor a vonat éppen pihen.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Sirályszárnyak nélkül is rendkívül stílusos ez a Mercedes
Eladó az a vagány Porsche, amivel Robert Redford hódított
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom