Close
Kína új szupervonatát még az extrém hideg sem képes lelassítani

Kína új szupervonatát még az extrém hideg sem képes lelassítani

A CR400AF–G nemcsak villámgyorsan száguld a síneken, hanem az extrém időjárásnak is ellenáll. A Fuxing által gyártott vonat 350 km/h végsebességet tud, még akár mínusz negyven Celsius-fokos hidegben is.

A január 6-án, Pekingben próbaútra indított szupervonat Senjanggal és Harbinnal köti össze a fővárost – utóbbi az évente megtartott nagyszabású hó- és jégfesztiváljáról ismert.

Még nem lehet pontosan tudni, hogy a szuperszerelvény mikortól közlekedik menetrendszerűen, a társaság képviselői azt viszont elárulták, hogy a vonat gyártásakor számos innovatív megoldást vettek igénybe: például szilikonból készült tömítőcsíkokat alkalmaztak annak érdekében, hogy a hó és a jég ne jusson be a vonattestbe, de különlegesnek mondható a rozsdamentes acélból kialakított fűtési rendszere is.

A rendkívül áramvonalas kialakítású szerelvény alacsonyabb energiafogyasztású, karosszériája könnyű alumíniumötvözet felhasználásával készült.

További érdekesség, hogy amennyiben egy átlagos vonat egy órára megáll a Kína egyik leghdegebb városaként számon tartott Harbinban, a fékrendszere könnyen megfagyhat és leállhat, de a CR400AF–G esetében ez nem fordulhat elő, mivel a rendszere folyamatosan mozgásban tartja a fékeket akkor is, amikor a vonat éppen pihen.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Karóraként is hordható a legdrágább Rolls-Royce fedélzeti órája
Svéd „repülő” hajókkal menthetik meg Velencét a veszélyes hullámoktól
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom