Close
Kína új szupervonatát még az extrém hideg sem képes lelassítani

Kína új szupervonatát még az extrém hideg sem képes lelassítani

A CR400AF–G nemcsak villámgyorsan száguld a síneken, hanem az extrém időjárásnak is ellenáll. A Fuxing által gyártott vonat 350 km/h végsebességet tud, még akár mínusz negyven Celsius-fokos hidegben is.

A január 6-án, Pekingben próbaútra indított szupervonat Senjanggal és Harbinnal köti össze a fővárost – utóbbi az évente megtartott nagyszabású hó- és jégfesztiváljáról ismert.

Még nem lehet pontosan tudni, hogy a szuperszerelvény mikortól közlekedik menetrendszerűen, a társaság képviselői azt viszont elárulták, hogy a vonat gyártásakor számos innovatív megoldást vettek igénybe: például szilikonból készült tömítőcsíkokat alkalmaztak annak érdekében, hogy a hó és a jég ne jusson be a vonattestbe, de különlegesnek mondható a rozsdamentes acélból kialakított fűtési rendszere is.

A rendkívül áramvonalas kialakítású szerelvény alacsonyabb energiafogyasztású, karosszériája könnyű alumíniumötvözet felhasználásával készült.

További érdekesség, hogy amennyiben egy átlagos vonat egy órára megáll a Kína egyik leghdegebb városaként számon tartott Harbinban, a fékrendszere könnyen megfagyhat és leállhat, de a CR400AF–G esetében ez nem fordulhat elő, mivel a rendszere folyamatosan mozgásban tartja a fékeket akkor is, amikor a vonat éppen pihen.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

vonat | gyors | kína | hideg | szuper

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram