Close
Kína új szupervonatát még az extrém hideg sem képes lelassítani

Kína új szupervonatát még az extrém hideg sem képes lelassítani

A CR400AF–G nemcsak villámgyorsan száguld a síneken, hanem az extrém időjárásnak is ellenáll. A Fuxing által gyártott vonat 350 km/h végsebességet tud, még akár mínusz negyven Celsius-fokos hidegben is.

A január 6-án, Pekingben próbaútra indított szupervonat Senjanggal és Harbinnal köti össze a fővárost – utóbbi az évente megtartott nagyszabású hó- és jégfesztiváljáról ismert.

Még nem lehet pontosan tudni, hogy a szuperszerelvény mikortól közlekedik menetrendszerűen, a társaság képviselői azt viszont elárulták, hogy a vonat gyártásakor számos innovatív megoldást vettek igénybe: például szilikonból készült tömítőcsíkokat alkalmaztak annak érdekében, hogy a hó és a jég ne jusson be a vonattestbe, de különlegesnek mondható a rozsdamentes acélból kialakított fűtési rendszere is.

A rendkívül áramvonalas kialakítású szerelvény alacsonyabb energiafogyasztású, karosszériája könnyű alumíniumötvözet felhasználásával készült.

További érdekesség, hogy amennyiben egy átlagos vonat egy órára megáll a Kína egyik leghdegebb városaként számon tartott Harbinban, a fékrendszere könnyen megfagyhat és leállhat, de a CR400AF–G esetében ez nem fordulhat elő, mivel a rendszere folyamatosan mozgásban tartja a fékeket akkor is, amikor a vonat éppen pihen.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom