Close
Nem tesztelik a Kínából érkezőket, de kitaláltak helyette valami mást a belgák

Nem tesztelik a Kínából érkezőket, de kitaláltak helyette valami mást a belgák

A belga egészségügyi miniszter, Frank Vandenbroucke vázolta az új intézkedéseket.

A Covid-tesztet ugyan nem teszik kötelezővé a távol-keleti országból érkező utazóknak, hetente kétszer vizsgálni kell viszont a Kínából jövő repülőgépek szennyvizét, és genomszekvenálást is végre kell hajtani rajta, hogy ki tudják szűrni az esetleges új variánsokat.

Frank Vandenbroucke úgy véli, hogy a kötelező Covid-tesztnek nem sok értelme lenne, tekintettel az ország méretére és a Kínából érkező kevés közvetlen járatra. Mint mondta, egy ilyen intézkedést akkor lenne érdemes bevezetni, ha minden uniós országra kiterjedne, amit Belgium egyébként szorgalmaz is.

Ennek hiányában

egyelőre csak a Kínából érkező, a koronavírussal összefüggő tüneteket észlelő utazóknak kell PCR- vagy antigénvizsgálatot végeztetniük

egy genomikai szekvenálással is foglalkozó laboratórium segítségével.

Egyre több európai ország vezeti be a Kínából érkezők tesztelését, legutóbb például Spanyolország döntött az új intézkedésről.

(Forrás: Portfolio, képek: Getty Images)

koronavírus | kína | repülő | teszt | szennyvíz

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram