Close
Talán ez a legjobb kínai butikhotel arra járó álmodozóknak

Talán ez a legjobb kínai butikhotel arra járó álmodozóknak

Nemcsak a szomszédos morózus hegyek, a kanyargó folyók és a magával ragadó táj miatt mondható költőinek ez a kínai butikhotel Jangszuó megye keleti részén a félreeső Jima nevű ősrégi falucskában, hanem a település nevének jelentése is elég költőien hangzik: nagyjából álmodozónak lehetne fordítani.

A Guilinhoz viszonylag közel eső huszonhárom szobás kis szálloda sziluettje és persze maga a környéke is tökéletes helyszín elvonulni a nagyváros nyüzsgésétől, és átadni magunkat a Kínában azért jó néhány helyen ritkaságnak számító nyugalomnak.

A butikhotelt megálmodó Co-Direction Design keményen dolgozott, hogy versenybe szálljon a vidék szuperfegyverével, az elképesztő panorámával.

Bár nem győzhetett, de megpróbálta legalább döntetlenre menteni a meccset, és fehér kövekkel díszítette a már meglévő épületet, pergolákkal burkolta be a kerti ösvényt, valamint egy bambuszokkal körbeölelt társalgóként használt pavilont is kialakított a medence szomszédságában.

A cseresznyefa-virágzás színvilágára emlékeztető színekben villogó hotel lakosztályai a minimalista ázsiai dizájn vonalát követik.

Visszafogott belső terek, ízlesesen berendezett, szövetborítással díszített szobák, európai méretekhez képest karcsúbb ágyak, és persze pompás kilátást kínáló, hatalmas ablakok jellemzik a helyiségeket.

Apropó helyiségek: a régiót prezentáló gyömbéres, fokhagymás és halas ételek, valamint a tészták viszik az étterem étlapját, de a vendégek egy nyitott kávézóban is kortyolgathatják a forró italukat, miközben a tájban gyönyörködnek.

A butikhotel legvonzóbb része egyértelműen a szinte teljesen nyitott lobbyja, ahol frissítő és hűsítő hegyi levegő cirógatja az arcunkat, és szinte érezhetjük a természet érintését. Nem nagyon tudunk elképzelni jobb programot arrafelé, mint egy csésze kávéval üdvözölni a hajnali napfelkeltét, vagy este egy pohár borral köszönteni a hegyek mögött lenyugvó napot.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)

Close