Close
Talán ez a legjobb kínai butikhotel arra járó álmodozóknak

Talán ez a legjobb kínai butikhotel arra járó álmodozóknak

Nemcsak a szomszédos morózus hegyek, a kanyargó folyók és a magával ragadó táj miatt mondható költőinek ez a kínai butikhotel Jangszuó megye keleti részén a félreeső Jima nevű ősrégi falucskában, hanem a település nevének jelentése is elég költőien hangzik: nagyjából álmodozónak lehetne fordítani.

A Guilinhoz viszonylag közel eső huszonhárom szobás kis szálloda sziluettje és persze maga a környéke is tökéletes helyszín elvonulni a nagyváros nyüzsgésétől, és átadni magunkat a Kínában azért jó néhány helyen ritkaságnak számító nyugalomnak.

A butikhotelt megálmodó Co-Direction Design keményen dolgozott, hogy versenybe szálljon a vidék szuperfegyverével, az elképesztő panorámával.

Bár nem győzhetett, de megpróbálta legalább döntetlenre menteni a meccset, és fehér kövekkel díszítette a már meglévő épületet, pergolákkal burkolta be a kerti ösvényt, valamint egy bambuszokkal körbeölelt társalgóként használt pavilont is kialakított a medence szomszédságában.

A cseresznyefa-virágzás színvilágára emlékeztető színekben villogó hotel lakosztályai a minimalista ázsiai dizájn vonalát követik.

Visszafogott belső terek, ízlesesen berendezett, szövetborítással díszített szobák, európai méretekhez képest karcsúbb ágyak, és persze pompás kilátást kínáló, hatalmas ablakok jellemzik a helyiségeket.

Apropó helyiségek: a régiót prezentáló gyömbéres, fokhagymás és halas ételek, valamint a tészták viszik az étterem étlapját, de a vendégek egy nyitott kávézóban is kortyolgathatják a forró italukat, miközben a tájban gyönyörködnek.

A butikhotel legvonzóbb része egyértelműen a szinte teljesen nyitott lobbyja, ahol frissítő és hűsítő hegyi levegő cirógatja az arcunkat, és szinte érezhetjük a természet érintését. Nem nagyon tudunk elképzelni jobb programot arrafelé, mint egy csésze kávéval üdvözölni a hajnali napfelkeltét, vagy este egy pohár borral köszönteni a hegyek mögött lenyugvó napot.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom