Close
Talán ez a legjobb kínai butikhotel arra járó álmodozóknak

Talán ez a legjobb kínai butikhotel arra járó álmodozóknak

Nemcsak a szomszédos morózus hegyek, a kanyargó folyók és a magával ragadó táj miatt mondható költőinek ez a kínai butikhotel Jangszuó megye keleti részén a félreeső Jima nevű ősrégi falucskában, hanem a település nevének jelentése is elég költőien hangzik: nagyjából álmodozónak lehetne fordítani.

A Guilinhoz viszonylag közel eső huszonhárom szobás kis szálloda sziluettje és persze maga a környéke is tökéletes helyszín elvonulni a nagyváros nyüzsgésétől, és átadni magunkat a Kínában azért jó néhány helyen ritkaságnak számító nyugalomnak.

A butikhotelt megálmodó Co-Direction Design keményen dolgozott, hogy versenybe szálljon a vidék szuperfegyverével, az elképesztő panorámával.

Bár nem győzhetett, de megpróbálta legalább döntetlenre menteni a meccset, és fehér kövekkel díszítette a már meglévő épületet, pergolákkal burkolta be a kerti ösvényt, valamint egy bambuszokkal körbeölelt társalgóként használt pavilont is kialakított a medence szomszédságában.

A cseresznyefa-virágzás színvilágára emlékeztető színekben villogó hotel lakosztályai a minimalista ázsiai dizájn vonalát követik.

Visszafogott belső terek, ízlesesen berendezett, szövetborítással díszített szobák, európai méretekhez képest karcsúbb ágyak, és persze pompás kilátást kínáló, hatalmas ablakok jellemzik a helyiségeket.

Apropó helyiségek: a régiót prezentáló gyömbéres, fokhagymás és halas ételek, valamint a tészták viszik az étterem étlapját, de a vendégek egy nyitott kávézóban is kortyolgathatják a forró italukat, miközben a tájban gyönyörködnek.

A butikhotel legvonzóbb része egyértelműen a szinte teljesen nyitott lobbyja, ahol frissítő és hűsítő hegyi levegő cirógatja az arcunkat, és szinte érezhetjük a természet érintését. Nem nagyon tudunk elképzelni jobb programot arrafelé, mint egy csésze kávéval üdvözölni a hajnali napfelkeltét, vagy este egy pohár borral köszönteni a hegyek mögött lenyugvó napot.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom