Kinéztünk öt helyet, ahová mindenképp foglalunk repjegyet

Szétnéztünk a nagyvilágban, és kerestünk néhány úti célt, ahová szeretnénk egyszer eljutni. Néhány hónapot még biztosan várnunk kell a gép indulásáig, de addig is, tervezgetünk és álmodozunk. 

Hamburg, Németország – A hajókon túl

Kissé méltatlanul elhallgatott az észak-német kikötőváros, és általában csak a hajózáshoz kötjük – az elmúlt évtizedekben pedig feltörekvő zenekaraihoz.

Németország második legnagyobb városának közepén az Alster-tó jelent – időjárástól függően – úszható és szörfözhető alternatívát, fotósoknak pedig ott vannak a hidak (amelyből Hamburg többet tudhat magáénak, mint Velence).

Korábbi rossz hírű negyede, St. Pauli kissé szelídebb arcát mutatja, és amúgy is akadnak itt érdekesebb opciók. A kiváló állapotban fennmaradt régi, színes házakat Harvestehude rejti. Északi dizájnért keressük fel a Human Empire-t, újhullámos kávékért pedig a Törnqvistet.

Auckland, Új-Zéland – Belépés a jobb életért

Új-Zéland kapujaként tartják nyilván a kellemes klímájú, magas életminőséget nyújtó várost, olyan látnivalókkal, mint a 328 méter magas Sky Tower – amely egyébként a legmagasabb építmény az Egyenlítőtől délre –, vagy a maori kincseket rejtő neoklasszicista Auckland Museum.

Minden esztendőben megtartják a városban a Better Home and Living Show-t, amelyen a trendi lakberendezési ötletektől kezdve a lifestyle-tippekig könnyedén lehet inspirálódni.

Kagosima, Japán – Vulkán és komp

Távol-Kelet Nápolyának nevezik a hasonló klímájú tengerparti települést, mert olaszországi testvéréhez hasonlóan nem csupán egy szépséges öböl öleli át, hanem egy emblematikus működő vulkán, a Szakuradzsima magasodik fölötte.

Az 1658-ban alapított Senganen-kert maga a nagybetűs japán tradíció a szigetországra jellemző növényeivel és a tavasszal rózsaszínben pompázó cseresznyefák virágaival – tavasszal tehát nem ildomos kihagyni. Az óriás cédrusfáiról ismert, UNESCO Világörökséghez tartozó Jakusima szigete is megér egy kellemes utazást. Mégpedig komppal.

Saggen, Innsbruck – Kerület az Inn-kanyarban

Még az osztrákok szerint is egészen elképesztő fekvésű helynek számít az Alpok fővárosaként villódzó ausztriai Innsbruck. Szinte nincsenek is olyan pontjai, ahonnan ne lehetne megpillantani a háttérből figyelő havas tiroli hegycsúcsokat.

Az Inn kanyarulatában fekvő Saggen városrész széles utcáira az elegáns, 19. század vége felé épült díszes villák csalogatnak, ennek inverzeként a Messe Innsbruck a kortárs művészet gyűjtőhelye. Az éjszakai élet pedig leginkább az Ingenieur Etzel strassén zajlik.

La Candeleria, Bogotá – Bringázás a magasban

A világ harmadik legmagasabban fekvő fővárosának nem várt kellemes meglepetése, hogy minden vasárnap lezárják a legnagyobb sugárutakat az autósok elől, így nagyokat lehet biciklizni rajtuk.

Az óvároshoz közeli, koloniális stílusban épült vibráló Candelaria negyed kínálja a legtöbb látnivalót: Bogotá ezen részében egymást váltják a szűk, festői utcák és történelmi, kulturális örökséget ápoló múzeumok és galériák. Kihagyhatatlan a Museo de Oro, az ország legnagyobb aranytárgy-kiállítása.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

utazás | tipp | úti cél | öt hely | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom