Close
Kísérteties fotók érkeztek a szellemvárossá változó New Yorkból

Kísérteties fotók érkeztek a szellemvárossá változó New Yorkból

Ilyet eddig tényleg csak filmekben láthattunk.

Janzsó Viktor volt újságíró, külpolitikai tudósító, a külügyminisztérium sajtómunkatársa, a legutolsó munkahelyének pedig a New York-i magyar konzulátus számít. Legutóbb arról mesélt nekünk, hogy miképpen érkezett meg a koronavírus a városába, azóta viszont eltelt néhány nap, ami alatt sok minden történt. A keleti parti metroplisz a koronavírus egyik amerikai gócpontjává vált, ahol a mai adatok szerint mintegy 4152 esetet tartanak számon.

A mindig nyüzsgő, energiától pulzáló várost is becsukta a Covid 19, március 17 után a polgármester, Bill de Blasio bezáratta a bárokat (az éttermek java része már korábban magától így tett), a helyiek pedig bezárkóztak a négy fal közé.

Ennek következtében a négy éve New Yorkban élő Janzsó Viktort március 19-én szürreális látkép fogadta a város több pontján: a mindig embertömegekkel teli látványosságok mintha egy apokalipszis után játszódó hollywoodi film díszletei lennének – mondjuk Legenda vagyok – a sugárutakat, tereket, metróaluljárókat betöltő élő embertömeg hiánya olyan, mint egy néma sikoltás.

Külön köszönet Janzsó Viktornak a fotókért.

janzsó viktor | covid-19 | koronavírus | koronavírus-járvány | new york

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram