Close
Kísérteties fotók érkeztek a szellemvárossá változó New Yorkból

Kísérteties fotók érkeztek a szellemvárossá változó New Yorkból

Ilyet eddig tényleg csak filmekben láthattunk.

Janzsó Viktor volt újságíró, külpolitikai tudósító, a külügyminisztérium sajtómunkatársa, a legutolsó munkahelyének pedig a New York-i magyar konzulátus számít. Legutóbb arról mesélt nekünk, hogy miképpen érkezett meg a koronavírus a városába, azóta viszont eltelt néhány nap, ami alatt sok minden történt. A keleti parti metroplisz a koronavírus egyik amerikai gócpontjává vált, ahol a mai adatok szerint mintegy 4152 esetet tartanak számon.

A mindig nyüzsgő, energiától pulzáló várost is becsukta a Covid 19, március 17 után a polgármester, Bill de Blasio bezáratta a bárokat (az éttermek java része már korábban magától így tett), a helyiek pedig bezárkóztak a négy fal közé.

Ennek következtében a négy éve New Yorkban élő Janzsó Viktort március 19-én szürreális látkép fogadta a város több pontján: a mindig embertömegekkel teli látványosságok mintha egy apokalipszis után játszódó hollywoodi film díszletei lennének – mondjuk Legenda vagyok – a sugárutakat, tereket, metróaluljárókat betöltő élő embertömeg hiánya olyan, mint egy néma sikoltás.

Külön köszönet Janzsó Viktornak a fotókért.

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom