Close
Elképzelhető, hogy a külföldiek nem élvezhetik Amszterdam egyik kedvencét

Elképzelhető, hogy a külföldiek nem élvezhetik Amszterdam egyik kedvencét

Amikor a külföldi turisták visszatérnek Amszterdam utcáira, valószínűleg a város egyik népszerű szolgáltatása már nem lesz elérhető számukra.

Femke Halsema polgármester ugyanis kitiltaná a külföldieket azokból a coffee shopokból, ahol kannabiszt lehet vásárolni.

Hollandiában az arra kijelölt üzletekből legálisan beszerezhető a marihuána, előállítása ellenben továbbra is illegális tevékenységnek számít.

Amszterdamban összesen százhatvanhat kannabiszos kávézó működik, melyek az ilyen jellegű hollandiai üzletek csaknem harminc százalékát teszik ki.

Halsema javaslata alapján kizárólag holland állampolgárok fogyaszthatnának ezekben a kávézókban, méghozzá annak érdekében, hogy kezelhetőbb legyen a városba érkező turistaáradat, a vendégek inkább a város kulturális értékei miatt válasszák Amszterdamot, a városvezetés pedig könnyebben ellenőrizhesse a kávézók ellátási láncát. A terv ellenzői ugyanakkor úgy vélik, a tiltás megágyazhat az illegális utcai drogkereskedelemnek.

Egy tanulmány szerint békeidőben az Amszterdamot választó turisták több mint fele azért érkezik a városba, hogy kipróbálja a coffee shopokat. Egy másik felmérésből kiderül, hogy ha a polgármester javaslatát elfogadják, a város iránt érdeklődők harmincnégy százaléka ritkábban keresi majd fel Amszterdamot, tizenegy százaléka pedig egyáltalán nem menne oda, ha nem mehet coffee shopba.

A város hivatalos weboldalán jelenleg azt tanácsolják a turistáknak, hogy kizárólag halaszthatatlan tennivaló esetén utazzanak Amszterdamba.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash, Getty Images)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom