Close
Harmincmillió forintot kaphatsz, ha a vadregényes szigetek valamelyikére költözöl

Harmincmillió forintot kaphatsz, ha a vadregényes szigetek valamelyikére költözöl

Az ír kormány bőkezű, nyolcvanezer eurós támogatással ösztönzi azokat, akik az ország valamelyik szigetére költöznének.

Az ajánlat az ország Élő szigeteink (Our living islands) nevű programjának része, amely harminc, a szárazföldhöz hidakkal nem kapcsolódó és az árapály által elvágott szigetet szeretne támogatni, és amely az ország szárazföldi részén már működő, Croí Cónaithe elnevezésű kezdeményezés kiterjesztése.

Skellig Michael-sziget világörökségi keresztény apátsággal

A juttatást az kaphatja meg, aki vállalja, hogy egy 1993 előtt épült és legalább két éve üresen álló ingatlant vásárol valamelyik szigeten és azt felújítja.

A pénzt ezekre a munkálatokra lehet felhasználni, például szigetelésre és szerkezeti javításokra.

Elhagyatott ház Arranmore szigetén

A szigetek közt találjuk többek között az arany homokos, sziklákkal ölelt Arranmore-t és a mindössze százhatvan lakosú Clare-szigetet, amely a túrázók paradicsoma. Bővebb információk az Our Living Islands weboldalán találhatók.

Ha külföldön kezdenél új életet, ezekben az országokban lehetsz a legboldogabb, ez a hét izgalmas város pedig fizet azért, hogy odaköltözz.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

költözés | támogatás | írország | szigetek | lakásvásárlás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram