A legtöbb szállodában csak délután indul a bejelentkezési idő, amit egy hosszú és fárasztó odaút esetén nem biztos, hogy ki akarunk várni.
Egy tapasztalt utazó szerint nem is feltétlenül kell kihúzni délutánig, még akkor sem, ha a bejelentkezés a nap későbbi szakaszában történik. Bőven van rá esély, hogy korábban is hozzáférhetünk a szobához, ha csak megjelenünk és megkérdezzük.
"Mindenki tudja, hogy bemehetsz a szállodába a bejelentkezési idő előtt, és aztán nyugodtan rákérdezhetsz: Mától érvényes a foglalásom, készen van-e esetleg a szobám? Erre általában azt mondják, hogy persze!" – írja az X-en.
Nyilván nem egy forradalmi utazási hack ez, de a legtöbben nem "kockáztatják meg" ezt a kérdést.
A hozzászólók egyike saját tapasztalataiból kiindulva így nyilatkozott: "Szinte mindig korán kész van!" Egy másik leírta, hogy a múlt hónapban Londonban reggel bement a hotelbe leadni a csomagokat, mire megkérdezték, hogy szeretne-e már most bejelentkezni. A válasz természetesen igen volt. Mindig van lehetőség rákérdezni, és ha netán a szoba nincs is még készen, akkor is leadhatjuk a csomagokat és használhatjuk a létesítményeket.
Valaki azt írta hozzá, hogy "az esetek nyolcvan százalékában, amikor korán érkezem, azonnal bejelentkezhettem". Amennyiben a szálloda esetleg el is utasítja a kérést, valószínűleg abban az esetben is várakozhatunk a lobbyban.
Viszont nem árt óvatosnak lenni, mivel egyes szállodák felárat számíthatnak fel a korai bejelentkezésért, szóval, előbb mindenképpen érdemes megerősíteni a foglalást.
Jó pár szállodában svédasztalos reggeliből válogathatunk, a büfépulton pedig megtalálhatók a friss kenyerek, péksütemények, gyümölcsök, gabonapelyhek, tojások és felvágottak is. Bármennyire is vonzó a kínálat, van néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk, mielőtt teleszedjük tányérunkat.
(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)
bejelentkezés | érkezés | hotel | korábban | szálloda
Dubaj a multikulturális gasztronómia egyik fellegvára is
Ezért nem hallod rendesen, mit mondanak be a repülőn
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!