A legtöbb szállodában csak délután indul a bejelentkezési idő, amit egy hosszú és fárasztó odaút esetén nem biztos, hogy ki akarunk várni.
Egy tapasztalt utazó szerint nem is feltétlenül kell kihúzni délutánig, még akkor sem, ha a bejelentkezés a nap későbbi szakaszában történik. Bőven van rá esély, hogy korábban is hozzáférhetünk a szobához, ha csak megjelenünk és megkérdezzük.
"Mindenki tudja, hogy bemehetsz a szállodába a bejelentkezési idő előtt, és aztán nyugodtan rákérdezhetsz: Mától érvényes a foglalásom, készen van-e esetleg a szobám? Erre általában azt mondják, hogy persze!" – írja az X-en.
Nyilván nem egy forradalmi utazási hack ez, de a legtöbben nem "kockáztatják meg" ezt a kérdést.
A hozzászólók egyike saját tapasztalataiból kiindulva így nyilatkozott: "Szinte mindig korán kész van!" Egy másik leírta, hogy a múlt hónapban Londonban reggel bement a hotelbe leadni a csomagokat, mire megkérdezték, hogy szeretne-e már most bejelentkezni. A válasz természetesen igen volt. Mindig van lehetőség rákérdezni, és ha netán a szoba nincs is még készen, akkor is leadhatjuk a csomagokat és használhatjuk a létesítményeket.
Valaki azt írta hozzá, hogy "az esetek nyolcvan százalékában, amikor korán érkezem, azonnal bejelentkezhettem". Amennyiben a szálloda esetleg el is utasítja a kérést, valószínűleg abban az esetben is várakozhatunk a lobbyban.
Viszont nem árt óvatosnak lenni, mivel egyes szállodák felárat számíthatnak fel a korai bejelentkezésért, szóval, előbb mindenképpen érdemes megerősíteni a foglalást.
Jó pár szállodában svédasztalos reggeliből válogathatunk, a büfépulton pedig megtalálhatók a friss kenyerek, péksütemények, gyümölcsök, gabonapelyhek, tojások és felvágottak is. Bármennyire is vonzó a kínálat, van néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk, mielőtt teleszedjük tányérunkat.
(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)
tanács | szálloda | érkezés | korábban | hotel | foglalás
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!