Close
Véget ér a szigor az Emírségekben

Véget ér a szigor az Emírségekben

Az Egyesült Arab Emírségek több mint 30 hónap után november 7-étől, hétfőtől eltörölte a legtöbb országon belüli járványügyi korlátozást.

Az új szabályokat az országos vészhelyzeti és katasztrófavédelmi hatóság (NCEMA) az aktuális járványügyi helyzet tanulmányozása, a kórházi és intenzív osztályok kihasználtságának monitorozása után jelentette be november 6-án, egy sajtótájékoztatón.

Ennek megfelelően az országban ezentúl nem kell felmutatni a védettségi igazolásra szolgáló zöld útlevelet a nyilvános létesítményekbe történő belépéshez. Az oltottság és a teszteredmények igazolását ugyanakkor kérhetik az Al Hosn applikáción keresztül.

A maszk viselése általában véve már csak opcionális kül- és beltéren egyaránt,

csak az egészségügyi intézményekben és a gondozóotthonokban kötelező. Ezenkívül a sportesemények szervezői is kérhetnek előzetes vizsgálatot vagy oltási igazolványt. A koronavírussal fertőzöttek számára érvényben marad az ötnapos karantén, a tesztpontok és a járványügyi egészségügyi intézmények pedig továbbra is működnek.

Ezek most a Közel-Kelet legjobb úti céljai, ezek pedig a leginstagramosabb helyei.

(Forrás: Turizmus, képek: Getty Images)

maszkviselés eltörlése | koronavírus | maszkviselés | covid | intézkedések

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram