Három oltás után szűnnek meg a koronavírus-korlátozások a síszezon előtt Japánban

Japán célja, hogy újjáépítse turizmusát még a téli síszezon előtt, ezért az újranyitáskor hajlandó a legtöbb korlátozást eltörölni.

Japán arra törekszik, hogy eltörölje a külföldi turistákra vonatkozó koronavírus-korlátozások többségét, beleértve a vízumkötelezettséget az őszi szezon előtt. A korlátozásokat azonban csak azon turisták esetében oldják fel, akiket

háromszor beoltottak vagy negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek.

A kormány azt is tervezi, hogy feloldják a tengerentúlról való utazók beutazásának napi limitjét, amit jelenleg ötvenezer főben határoztak meg. Egyes sajtóértesülések szerint erről

a végső döntést már a héten meghozhatja Fumio Kishida miniszterelnök.

A japán televízióban a kormány részéről az is elhangzott, hogy a megfelelő időpontban tovább lazítják majd a turizmushoz kapcsolódó szabályokat, mert nem maradhat le az ország a világ többi részétől.

Mint ismert, Japán újranyitása a koronavírus világjárványt követően csak szakaszosan valósult meg, napi beutazási korlátok mellett, ez pedig oda vezetett, hogy az országnak tavaly csupán nagyságrendileg kétszázötvenezer külföldi látogatója volt, ami messze elmarad a 2019-es közel harminckét millió főtől.

(Forrás: Executive Traveller, fotók: Getty Images)

japán | koronavírus | covid | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom