Close
Kamilla ezt a két hozzávalót tiltotta ki a koronázási menüből

Kamilla ezt a két hozzávalót tiltotta ki a koronázási menüből

Már csak másfél hét és megkoronázzák III. Károly királyt. A május 6-i eseményre lázasan készül az Egyesült Királyság és az uralkodói pár is, akik komolyan beleszólnak abba, mi szerepeljen az ünnepi menüsorban.

Két olyan étel van, amely Kamilla fia szerint nem szerepel majd a koronázási étlapon. Ez pedig a fokhagyma és a csili. Tom Parker Bowles, a The News Agents nevű podcastban beszélt arról, hogy a király hitvese nem szereti sem a csilit, sem pedig az intenzív, erős fűszereket, a fokhagymát pedig, ahogy fogalmazott,

társadalmi okokból, a kellemetlen lehelet megelőzése érdekében száműzik.

Kamilla fia beszélt arról is, a király felesége milyen ételeket kedvel, ezek szerint

kifejezetten szereti a halakat és a friss zöldségeket, különösen azokat, amelyeket a háztáji kertjében termesztettek.

Nem szokatlan, hogy a királyi család tagjai kerülik a fűszeres ételeket, hiszen azokért Erzsébet királynő sem rajongott. Sőt, az uralkodók és a személyzetük is arra törekszik, hogy az étkezések zökkenőmentesek legyenek, a fogások ne okozzanak kellemetlen gyomorpanaszokat, ezért többnyire tiltólistán vannak kagylók, a különleges húsok, az ismeretlen vizek, valamint a túl fűszeres és egzotikus ételek.

Ami viszont biztosan szerepelni fog a koronázási menüben, az a pite, amelynek pontos receptjét ebben a cikkünkben írjuk meg. A nagy napra egy egészen különleges whisky is készült, egy londoni szálloda pedig nem mindennapi utazási csomagot kínál a jeles alkalomkor.

(Forrás: The daily meal, fotók: Getty)

koronázási menü. | károly | kamilla | király | koronázás

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram