Close
Így készül az egyik legfontosabb fogás III. Károly koronázására

Így készül az egyik legfontosabb fogás III. Károly koronázására

A koronázási pitében spenót, szójabab és tárkony is van.

A hagyományoknak megfelelően a Buckingham-palota megosztott egy receptet azon fogások közül, amelyek III. Károly és Kamilla koronázási ünnepségére készülnek.

A Coronation Quiche vagyis a koronázási pite egészséges és húsmentes.

A fogást maga a király és hitvese választotta ki, a receptet pedig Mark Flanagan királyi séf dolgozta ki, hogy az ünnepségek központi fogásaként szolgáljon az Egyesült Királyságban és a Nemzetközösségben. Legfontosabb alanyaga a spenót, a szójabab, a sajt és a tárkony, nagy előnye pedig, hogy

hidegen és melegen is fogyasztható például salátával vagy újburgonyával.

Hozzávalók a tésztához

  • 125 gramm liszt
  • Csipet só
  • 25 gramm hideg vaj, kockára vágva
  • 25 gramm zsír
  • 2 evőkanál tej
  • vagy 250 gramm előre elkészített omlós tészta

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 125 milliliter tej
  • 175 milliliter tejszín
  • 2 közepes tojás
  • 1 evőkanál apróra vágott friss tárkony
  • só, bors
  • 100 gramm reszelt cheddar sajt
  • 180 gramm főtt spenót enyhén összeaprítva
  • 60 gramm szójabab

Elkészítése:

Első lépés: A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat és a zsiradékot és addig morzsoljuk, amíg zsemlemorzsa-szerű állagot nem kapunk. Ezt követően apránként hozzáöntjük a tejet és homogén masszává gyúrjuk, amit aztán harminc-negyvenöt percig lefedve hűtőben pihentetünk.

Második lépés: A tésztát nagyjából öt milliméter vékonyságúra, kör formájúra nyújtjuk, belehelyezzük az előre kivajazott piteformába és további harminc percig pihentetjük.

Harmadik lépés: A sütőt 190°C-ra előmelegítjük, a tésztát villával megszurkáljuk, babot vagy lencsét szórunk bele, hogy a súlya lenyomja a tésztát és tizenöt percig sütjük.

Negyedik lépés: A tejet, a tejszínt, a tojást és a fűszereket összekeverjük. A reszelt sajt felét rászórjuk a pitére, ráhalmozzuk az apróra vágott spenótot és a babot, majd leöntjük a tejes masszával. Rászórjuk a maradék sajtot. Sütőbe tesszük, húsz-huszonöt perc alatt aranybarnára sütjük.

Több quiche-receptet szeretnél? Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek ötleteket osztunk meg.

(Forrás és fotó: Royal.uk)

kamilla | koronázás | quiche | III. Károly | pite

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ilyen lesz hétvégén az ország „legfinomabb” eseménye

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram