A koronázási pitében spenót, szójabab és tárkony is van.
A hagyományoknak megfelelően a Buckingham-palota megosztott egy receptet azon fogások közül, amelyek III. Károly és Kamilla koronázási ünnepségére készülnek.
A Coronation Quiche vagyis a koronázási pite egészséges és húsmentes.
A fogást maga a király és hitvese választotta ki, a receptet pedig Mark Flanagan királyi séf dolgozta ki, hogy az ünnepségek központi fogásaként szolgáljon az Egyesült Királyságban és a Nemzetközösségben. Legfontosabb alanyaga a spenót, a szójabab, a sajt és a tárkony, nagy előnye pedig, hogy
hidegen és melegen is fogyasztható például salátával vagy újburgonyával.
Hozzávalók a tésztához
- 125 gramm liszt
- Csipet só
- 25 gramm hideg vaj, kockára vágva
- 25 gramm zsír
- 2 evőkanál tej
- vagy 250 gramm előre elkészített omlós tészta
Hozzávalók a töltelékhez:
- 125 milliliter tej
- 175 milliliter tejszín
- 2 közepes tojás
- 1 evőkanál apróra vágott friss tárkony
- só, bors
- 100 gramm reszelt cheddar sajt
- 180 gramm főtt spenót enyhén összeaprítva
- 60 gramm szójabab
Elkészítése:
Első lépés: A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat és a zsiradékot és addig morzsoljuk, amíg zsemlemorzsa-szerű állagot nem kapunk. Ezt követően apránként hozzáöntjük a tejet és homogén masszává gyúrjuk, amit aztán harminc-negyvenöt percig lefedve hűtőben pihentetünk.
Második lépés: A tésztát nagyjából öt milliméter vékonyságúra, kör formájúra nyújtjuk, belehelyezzük az előre kivajazott piteformába és további harminc percig pihentetjük.
Harmadik lépés: A sütőt 190°C-ra előmelegítjük, a tésztát villával megszurkáljuk, babot vagy lencsét szórunk bele, hogy a súlya lenyomja a tésztát és tizenöt percig sütjük.
Negyedik lépés: A tejet, a tejszínt, a tojást és a fűszereket összekeverjük. A reszelt sajt felét rászórjuk a pitére, ráhalmozzuk az apróra vágott spenótot és a babot, majd leöntjük a tejes masszával. Rászórjuk a maradék sajtot. Sütőbe tesszük, húsz-huszonöt perc alatt aranybarnára sütjük.
Több quiche-receptet szeretnél? Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek ötleteket osztunk meg.
(Forrás és fotó: Royal.uk)
kamilla | koronázás | quiche | III. Károly | piteIstenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten
Ilyen lesz hétvégén az ország „legfinomabb” eseménye

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!