Így készül az egyik legfontosabb fogás III. Károly koronázására

A koronázási pitében spenót, szójabab és tárkony is van.

A hagyományoknak megfelelően a Buckingham-palota megosztott egy receptet azon fogások közül, amelyek III. Károly és Kamilla koronázási ünnepségére készülnek.

A Coronation Quiche vagyis a koronázási pite egészséges és húsmentes.

A fogást maga a király és hitvese választotta ki, a receptet pedig Mark Flanagan királyi séf dolgozta ki, hogy az ünnepségek központi fogásaként szolgáljon az Egyesült Királyságban és a Nemzetközösségben. Legfontosabb alanyaga a spenót, a szójabab, a sajt és a tárkony, nagy előnye pedig, hogy

hidegen és melegen is fogyasztható például salátával vagy újburgonyával.

Hozzávalók a tésztához
  • 125 gramm liszt
  • Csipet só
  • 25 gramm hideg vaj, kockára vágva
  • 25 gramm zsír
  • 2 evőkanál tej
  • vagy 250 gramm előre elkészített omlós tészta
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 125 milliliter tej
  • 175 milliliter tejszín
  • 2 közepes tojás
  • 1 evőkanál apróra vágott friss tárkony
  • só, bors
  • 100 gramm reszelt cheddar sajt
  • 180 gramm főtt spenót enyhén összeaprítva
  • 60 gramm szójabab

https://www.youtube.com/watch?time_continue=108&v=GmR9BaXWviY&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.finedininglovers.com%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Elkészítése:

Első lépés: A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat és a zsiradékot és addig morzsoljuk, amíg zsemlemorzsa-szerű állagot nem kapunk. Ezt követően apránként hozzáöntjük a tejet és homogén masszává gyúrjuk, amit aztán harminc-negyvenöt percig lefedve hűtőben pihentetünk.

Második lépés: A tésztát nagyjából öt milliméter vékonyságúra, kör formájúra nyújtjuk, belehelyezzük az előre kivajazott piteformába és további harminc percig pihentetjük.

Harmadik lépés: A sütőt 190°C-ra előmelegítjük, a tésztát villával megszurkáljuk, babot vagy lencsét szórunk bele, hogy a súlya lenyomja a tésztát és tizenöt percig sütjük.

Negyedik lépés: A tejet, a tejszínt, a tojást és a fűszereket összekeverjük. A reszelt sajt felét rászórjuk a pitére, ráhalmozzuk az apróra vágott spenótot és a babot, majd leöntjük a tejes masszával. Rászórjuk a maradék sajtot. Sütőbe tesszük, húsz-huszonöt perc alatt aranybarnára sütjük.

Több quiche-receptet szeretnél? Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek ötleteket osztunk meg.

(Forrás és fotó: Royal.uk)

pite | koronázás | III. Károly | kamilla | quiche

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hirdetés