A koronázási pitében spenót, szójabab és tárkony is van.
A hagyományoknak megfelelően a Buckingham-palota megosztott egy receptet azon fogások közül, amelyek III. Károly és Kamilla koronázási ünnepségére készülnek.
A Coronation Quiche vagyis a koronázási pite egészséges és húsmentes.
A fogást maga a király és hitvese választotta ki, a receptet pedig Mark Flanagan királyi séf dolgozta ki, hogy az ünnepségek központi fogásaként szolgáljon az Egyesült Királyságban és a Nemzetközösségben. Legfontosabb alanyaga a spenót, a szójabab, a sajt és a tárkony, nagy előnye pedig, hogy
hidegen és melegen is fogyasztható például salátával vagy újburgonyával.
Hozzávalók a tésztához
- 125 gramm liszt
- Csipet só
- 25 gramm hideg vaj, kockára vágva
- 25 gramm zsír
- 2 evőkanál tej
- vagy 250 gramm előre elkészített omlós tészta
Hozzávalók a töltelékhez:
- 125 milliliter tej
- 175 milliliter tejszín
- 2 közepes tojás
- 1 evőkanál apróra vágott friss tárkony
- só, bors
- 100 gramm reszelt cheddar sajt
- 180 gramm főtt spenót enyhén összeaprítva
- 60 gramm szójabab
https://www.youtube.com/watch?time_continue=108&v=GmR9BaXWviY&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.finedininglovers.com%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title
Elkészítése:
Első lépés: A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat és a zsiradékot és addig morzsoljuk, amíg zsemlemorzsa-szerű állagot nem kapunk. Ezt követően apránként hozzáöntjük a tejet és homogén masszává gyúrjuk, amit aztán harminc-negyvenöt percig lefedve hűtőben pihentetünk.
Második lépés: A tésztát nagyjából öt milliméter vékonyságúra, kör formájúra nyújtjuk, belehelyezzük az előre kivajazott piteformába és további harminc percig pihentetjük.
Harmadik lépés: A sütőt 190°C-ra előmelegítjük, a tésztát villával megszurkáljuk, babot vagy lencsét szórunk bele, hogy a súlya lenyomja a tésztát és tizenöt percig sütjük.
Negyedik lépés: A tejet, a tejszínt, a tojást és a fűszereket összekeverjük. A reszelt sajt felét rászórjuk a pitére, ráhalmozzuk az apróra vágott spenótot és a babot, majd leöntjük a tejes masszával. Rászórjuk a maradék sajtot. Sütőbe tesszük, húsz-huszonöt perc alatt aranybarnára sütjük.
Több quiche-receptet szeretnél? Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek ötleteket osztunk meg.
(Forrás és fotó: Royal.uk)
koronázás | quiche | III. Károly | kamilla | pite
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!