Close
Egészen különleges whisky készült III. Károly király koronázására

Egészen különleges whisky készült III. Károly király koronázására

Ahogyan azt mi is megírtuk, május 6-án koronázzák királlyá III. Károlyt, a nagyszabású eseményre pedig a Royal Salute is készül.

A Royal Salute szoros kapcsolatban áll a királyi családdal, már II. Erzsébet királynő 1953-as koronázása alkalmából is piacra dobtak egy whisky-t, méghozzá Royal Salute 21 Year Old Signature Blend néven, amelyből még ma is megvásárolható néhány palack. A III. Károly ünnepélyes beiktatására szánt ital azonban még ennél is exkluzívabb, ez pedig az árán is meglátszik: dekanterenként mintegy 8,5 millió forintért vásárolható meg.

Az ultraluxus italból csupán ötszáz dekanternyi készült, a leendő vásárlók azonban feltehetőleg nem fogják meginni, hanem egyfajta befektetésként tekintenek majd rá, hiszen értéke várhatóan a király uralkodásának előrehaladásával növekedni fog.

A whisky ízvilága csak nagyon csekély mértékben fás, ami arra utal, hogy a dekanterben található keverék a Royal Salute fiatalabb alkoholjait tartalmazza.

Az ital vibráló, a maláta és a gabonák legjobb tulajdonságait vonultatja fel. A kortyban érződnek a trópusi gyümölcsök, a ribizli, a friss gyömbér és a dió, de fellelhetők benne az édes karamell, mandula és csilivel fűszerezett étcsokoládé jegyei is.

A dekantert a Darlington Crystal tervezte. A cél az volt, hogy fokozza a whisky exkluzivitását. Az üveg mély zafírkék árnyalat a koronán látható drágakövekre utal, a hozzá tartozó fadobozt pedig a közelgő koronázás helyszíne, a Westminster Apátság ihlette.

(Forrás: Elite Traveler, fotók: Royal Salute)

 

III. Károly | király | koronázás | whisky | Károly király

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram