Egészen különleges whisky készült III. Károly király koronázására

Ahogyan azt mi is megírtuk, május 6-án koronázzák királlyá III. Károlyt, a nagyszabású eseményre pedig a Royal Salute is készül.

A Royal Salute szoros kapcsolatban áll a királyi családdal, már II. Erzsébet királynő 1953-as koronázása alkalmából is piacra dobtak egy whisky-t, méghozzá Royal Salute 21 Year Old Signature Blend néven, amelyből még ma is megvásárolható néhány palack. A III. Károly ünnepélyes beiktatására szánt ital azonban még ennél is exkluzívabb, ez pedig az árán is meglátszik: dekanterenként mintegy 8,5 millió forintért vásárolható meg.

Az ultraluxus italból csupán ötszáz dekanternyi készült, a leendő vásárlók azonban feltehetőleg nem fogják meginni, hanem egyfajta befektetésként tekintenek majd rá, hiszen értéke várhatóan a király uralkodásának előrehaladásával növekedni fog.

A whisky ízvilága csak nagyon csekély mértékben fás, ami arra utal, hogy a dekanterben található keverék a Royal Salute fiatalabb alkoholjait tartalmazza.

Az ital vibráló, a maláta és a gabonák legjobb tulajdonságait vonultatja fel. A kortyban érződnek a trópusi gyümölcsök, a ribizli, a friss gyömbér és a dió, de fellelhetők benne az édes karamell, mandula és csilivel fűszerezett étcsokoládé jegyei is.

A dekantert a Darlington Crystal tervezte. A cél az volt, hogy fokozza a whisky exkluzivitását. Az üveg mély zafírkék árnyalat a koronán látható drágakövekre utal, a hozzá tartozó fadobozt pedig a közelgő koronázás helyszíne, a Westminster Apátság ihlette.

(Forrás: Elite Traveler, fotók: Royal Salute)

 

III. Károly | Károly király | koronázás | király | whisky

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom