Close
Egy légiutas-kísérő elárulta, melyik a legkoszosabb rész a repülőgép fedélzetén

Egy légiutas-kísérő elárulta, melyik a legkoszosabb rész a repülőgép fedélzetén

Sajnos a repülőgépek nem mindig olyan tiszták, mint azt gondolnánk. Vagy remélnénk. Egy légiutas-kísérő el is mondta, hogy a gép melyik része számít igazán a „bacik melegágyának”.

Főszezonban a légikísérőknek nincs sok idejük arra, hogy a járatok között kitakarítsák a gépet. Jane Hawkes utazási szakértő és korábbi légiutas-kísérő éppen ezért adott néhány megfontolandó tanácsot azzal kapcsolatban, hogy az utasoknak mit kell elcsomagolniuk az „útközbeni tisztaságuk” érdekében.

A praktikus és egyben környezetbarát bambusz törlőkendők például igen hasznosak lehetnek.

– Abszolút elengedhetetlenek arra az esetre, amikor egy hosszú repülőút végefelé felébredünk, hogy felfrissítsük a bőrünket, de a tálcás asztalok letörlésére is használhatjuk – ezek egyébként igazi baktériumtanyának számítanak.

A biológiailag lebomló törlőkendőkkel ráadásul egy picit tehetünk a környezetért is.

Az utasok mindenféle tevékenyéségre szokták használni a tálcás asztalokat. Előfordult már, hogy valaki egy kisbabát tett tisztába rajta. Ez azt jelenti, hogy a tálca rengeteg baktériumot hordozhat, ám egy nedves törlőkendővel gyorsan meg lehet szabadulni a felesleges szennyeződésektől.

Mi is megírtuk már, hogy a cipőt egyáltalán nem ajánlatos levenni, mivel a padló rendkívül piszkos lehet.

Bár nehéz elhinni, egyes utasok még akkor is megteszik ezt, amikor a repülőgép mosdójába mennek. Pedig nagyon nem tanácsos, ugyanis a légiutas-kísérőknek általában nincs kapacitásuk napközben takarítani a mosdó padlóját, vagyis az a baktériumok melegágya lehet.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

fedélzet | tipp | repülés | legkoszosabb | rész

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram