Close
Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

A külföldre költözésnél fontos szempontot jelenthetnek a megélhetési költségek. Ezek feltérképezésében segít a szerbiai székhelyű Numbeo.

Az oldalra bárki, bárhonnan feltöltheti a napi bevásárlásainak árait, ebből pedig kialakul egy statisztika, amelyben a világ legtöbb városa szerepel. Az árakat színkódok jelzik a térképen, de közvetlenül is összehasonlíthatjuk a jelenlegi lakóhelyünket azzal a várossal, ahová költözni szeretnénk.

Lyont és Londont összehasonlítva például azt látjuk, hogy a bérleti díjak és az éttermek árai magasabbak az Egyesült Királyság fővárosában, az élelmiszerárak azonban körülbelül húsz százalékkal alacsonyabbak.

Budapesten egy négyfős család havi költségeit 778 ezer forintra becsülik a bérleti díj nélkül, míg egy főre 225 ezer forintot írnak.

Budapest majdnem 62 százalékkal olcsóbb, mint New York, a bérleti díjak pedig 88 százalékkal alacsonyabbak.

Londonnal összehasonlítva az árak több mint 44 százalékkal alacsonyabbak Budapesten, míg a bérleti díjak több mint 77 százalékkal.

Az éttermek majdnem 55 százalékkal olcsóbbak, míg egy bevásárlás 32 százalékkal kerül kevesebbe. Az összehasonlításokban megnézhetjük külön az egyes cikkek árát, mint például többek között a sörét, a tejét, a rizsét, a sajtét, a húsét és egyes gyümölcsökét, de szerepelnek a tömegközlekedési jegyek, fitnessbérletek, rezsiköltségek, óvodai díjak vagy a ruhák árai is.

A fizetések mintegy 72 százalékkal alacsonyabbak Budapesten, míg a jelzáloghitel-kamatok 184 százalékkal magasabbak. Mindemellett képet kaphatunk például olyan, az életminőséget befolyásoló tényezőkről, mint a közlekedés, a biztonság és az egészségügy.

Ha külföldre költöznél, ez a város és ezek a helyek is jó választást jelenthetnek, itt viszont nagy költségekkel kell számolnod.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

külföld | költségek | árak | megélhetés | költözés

FOLYTASD EZZEL

Ezernyi nyelven szól egy vallomás: rekordot döntött tavalyhoz képest a Liszt Ferenc Repülőtér

Karácsony környékén nem lesz egyszerű a vonatozás ezeken a járatokon

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram