Hogy kerül egy ezer négyzetméteres lábnyom a görög szigetre?

A nem mindennapi installáción a görög képzőművész több mint két hétig dolgozott, az üzenete pedig igazán szíven ütő.

A 2022-es Paxos Biennáléra The Krank görög képzőművész egy ezer négyzetméteres, úgynevezett land art projekttel készült. Paxos szigetén, a Mongonissi-öböl közelében épített nagyszabású installáció a Lábnyom nevet viseli és

az emberiség folyamatos ökológiai pusztítását szimbolizálja.

A lenyűgöző alkotáson a művész tizenöt napig dolgozott, merész és kijózanító üzenetével szabályosan felrázta a görög szigetvilágot.

The Krank művészetének középpontjában a gazdasági növekedés, a társadalmi jólét és a környezet megóvása közötti egyensúly megteremtése áll.

A mostani installáció a veszteség jelentésével, a múlandósággal foglalkozik, azzal, hogy az emberiségnek semmit sem szabad természetesnek vennünk.

Tavaly Balin hasonlóan látványos land art-tal hívták fel a figyelmet a világ egyik legnagyobb környezeti kihívására, a műanyagszennyezésre. Akkor Liina Klauss művész összeállt Skye Moret amerikai tudóssal és Moritz Stefaner adatelemzővel, hogy megalkossanak egy rendhagyó installációt, ami olyan hulladékokból készült, melyeket önkéntesek gyűjtöttek a helyi strand tisztítása során.

(Forrás: Designboom, fotók: Themis Boikos)

installáció | ökológiai lábnyom | lábnyom | görögország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom