Close
Hogy kerül egy ezer négyzetméteres lábnyom a görög szigetre?

Hogy kerül egy ezer négyzetméteres lábnyom a görög szigetre?

A nem mindennapi installáción a görög képzőművész több mint két hétig dolgozott, az üzenete pedig igazán szíven ütő.

A 2022-es Paxos Biennáléra The Krank görög képzőművész egy ezer négyzetméteres, úgynevezett land art projekttel készült. Paxos szigetén, a Mongonissi-öböl közelében épített nagyszabású installáció a Lábnyom nevet viseli és

az emberiség folyamatos ökológiai pusztítását szimbolizálja.

A lenyűgöző alkotáson a művész tizenöt napig dolgozott, merész és kijózanító üzenetével szabályosan felrázta a görög szigetvilágot.

The Krank művészetének középpontjában a gazdasági növekedés, a társadalmi jólét és a környezet megóvása közötti egyensúly megteremtése áll.

A mostani installáció a veszteség jelentésével, a múlandósággal foglalkozik, azzal, hogy az emberiségnek semmit sem szabad természetesnek vennünk.

Tavaly Balin hasonlóan látványos land art-tal hívták fel a figyelmet a világ egyik legnagyobb környezeti kihívására, a műanyagszennyezésre. Akkor Liina Klauss művész összeállt Skye Moret amerikai tudóssal és Moritz Stefaner adatelemzővel, hogy megalkossanak egy rendhagyó installációt, ami olyan hulladékokból készült, melyeket önkéntesek gyűjtöttek a helyi strand tisztítása során.

(Forrás: Designboom, fotók: Themis Boikos)

lábnyom | ökológiai lábnyom | installáció | görögország

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram