Close
Hogy kerül egy ezer négyzetméteres lábnyom a görög szigetre?

Hogy kerül egy ezer négyzetméteres lábnyom a görög szigetre?

A nem mindennapi installáción a görög képzőművész több mint két hétig dolgozott, az üzenete pedig igazán szíven ütő.

A 2022-es Paxos Biennáléra The Krank görög képzőművész egy ezer négyzetméteres, úgynevezett land art projekttel készült. Paxos szigetén, a Mongonissi-öböl közelében épített nagyszabású installáció a Lábnyom nevet viseli és

az emberiség folyamatos ökológiai pusztítását szimbolizálja.

A lenyűgöző alkotáson a művész tizenöt napig dolgozott, merész és kijózanító üzenetével szabályosan felrázta a görög szigetvilágot.

The Krank művészetének középpontjában a gazdasági növekedés, a társadalmi jólét és a környezet megóvása közötti egyensúly megteremtése áll.

A mostani installáció a veszteség jelentésével, a múlandósággal foglalkozik, azzal, hogy az emberiségnek semmit sem szabad természetesnek vennünk.

Tavaly Balin hasonlóan látványos land art-tal hívták fel a figyelmet a világ egyik legnagyobb környezeti kihívására, a műanyagszennyezésre. Akkor Liina Klauss művész összeállt Skye Moret amerikai tudóssal és Moritz Stefaner adatelemzővel, hogy megalkossanak egy rendhagyó installációt, ami olyan hulladékokból készült, melyeket önkéntesek gyűjtöttek a helyi strand tisztítása során.

(Forrás: Designboom, fotók: Themis Boikos)

görögország | ökológiai lábnyom | lábnyom | installáció

FOLYTASD EZZEL

Ezerszeres az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább balatoni nyaralók közt

Luxusszállóként nyitott újra a legendás, magyar származású építész brutalista irodaháza

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom