Close
Belgiumban megtalálták a módját, hogyan lehet kicselezni az éttermi szabályokat

Belgiumban megtalálták a módját, hogyan lehet kicselezni az éttermi szabályokat

Ki is mozdul a vendég, meg nem is.

A belgiumi korlátozások tiltják a beltéri éttermi étkezést, a helyek kizárólag szabadtéren vagy elvitelre szolgálhatnak fel ételeket. A Matthias and Sea viszont megtalálta a kiskaput: annak érdekében, hogy a lezárás alatt is folyamatosan teljesüljenek a megrendelések, lakóautóban szolgálja fel a fogásait.

A vendégek odagurulhatnak az étterem elé a saját járművükkel, vagy akár bérelhetnek is egyet. A felszolgálók természetesen maszkban viszik ki a megrendelt ételt.

Mattia Collu tulajdonos elárulta, hogy az ötlet akkor pattant ki a fejéből, amikor kiszállítást végzett a Tarcienne nevű faluban lévő étteremének környékére. “Sok szép lakóautót láttam. Butaságnak tartottam, hogy az embereknek otthon kell enniük, amikor a parkolónkba is eljöhetnek. Arról nem beszélve, hogy elkerülhető lenne a csomagolás is” – mondta Collu.

A vendégek leginkább a tenger gyümölcseire épülő menüből választhatnak, a rendelést SMS-ben adhatják le. “A szolgáltatás lehetővé teszi számunkra, hogy kiszabaduljunk egy kicsit otthonról, és eltöltsünk egy kis időt gyermekek nélkül, ami nagyon jó” – mondta az egyik elégedett vendég.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Todayonline, fotók: Unsplash)

 

van | belgium | ötlet | szabály | vendéglátás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram